Pandemin satte fart på korvförsäljningen

By on 16 april, 2021

En sak som Corona verkligen lärt oss är att umgås utomhus, under (nästan) vilka väderomständigheter som helst. Och vad äter man utomhus som är enkelt att tillaga, gott och funkar för alla? Jo, korv! Under det senaste året har försäljningen av grillkorv ökat med nästan 24%. Men vet ni vad vi ätit ännu mer utav, jo… råkorv. City Gross har ökat sin försäljning av färska råkorvar med hela 138%.

För att få ett syfte med utomhusumgänge verkar det som att vi gärna ses och äter. Mat ska man ha och att träffa vänner är nästan lika viktigt. Så vad gör vi när en pandemi lamslår hela vår värld och att träffas inomhus, som vanligt, är otänkbart. Jo vi grillar korv.

En sammanställning av korvförsäljningen på City Gross det senaste året visar att den långa smala, eller tjocka den delen, är råvaran vi väljer att äta när det krisar.

– Det som sticker ut är tjock grillkorv tjock med en ökning på 23,4% och på smal grillkorv är ökningen 23,7%. Men störst ökning hittar vi på färsk råkorv, där försäljningen ökat med 138%. Uppenbarligen har våra kunder gillat äta korv under pandemin, säger Krister Kamph, kategorichef på Bergendahls Food.

Likaså kan City Gross se en enorm ökning på försäljningen av korvbröd, kategorin har i sin helhet ökat med 17,5%. Siffrorna talar alltså sitt tydliga språk, ska de vara mat i en pandemi så ska det vara korv med bröd!

Regionalt
Örebronyheter

Källa: City Gross

You must be logged in to post a comment Login