Parken Zoo redovisar öppen åtgärdslista.

Av på 19 mars, 2013

Ingen annan djurpark granskades mer än Parken Zoo under förra året. Parken Zoo bjuder nu in alla att följa förbättringsarbetet och redovisar öppet djurparkens utvecklingsprogram. På hemsidan parkenzoo.se kan alla från och med idag se de tjugo konkreta åtgärder som ska leda till en bättre djurpark – ett arbete som redan inletts.

Parken Zoo:s utvecklingsprogram innehåller 20 åtgärdspunkter som delats in i områdena Djurskötsel, Ledning och personal och Administration. Åtgärderna är framtagna utifrån det som har kommit fram i den av styrelsen tillsatta oberoende granskningen, Länsstyrelsens granskning, Svenska Djurparksföreningens granskning, EAZA:s granskning samt Parken Zoo:s egen genomgång av verksamheten.

– Det är många som följer utvecklingen med stort intresse. Därför känns det naturligt att vända titeln Sveriges mest granskade djurpark till något positivt. Nu får alla möjlighet att följa förbättringsarbetet punkt för punkt via hemsidan. Vi hoppas kunna öka förståelsen både för det som behöver förbättras och det som görs bra, säger nytillträdde djurparkschefen Lennart Sundén.

Lennart Sundén kommer närmast från Kolmården där han arbetat med utvecklingsarbete i olika roller under 28 år.

– Det är såklart ett bekymmersamt läge där vi behöver återupprätta vårt förtroende under längre tid. Arbetet börjar med tjugo punkter under säsongen 2013, men målet är att bygga en bättre djurpark än någonsin som kan bidra till det viktiga globala arbetet med att bevara djurarter, säger Lennart Sundén.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in