Passivt Örebro HK förlorade i Gävle

By on 27 september, 2022

Under tisdagen åkte Örebro HK till Gävle för att ta sig an Brynäs IF i den fjärde omgången av SHL 2022/2023.

Örebro som tog sin första trepoängare senast hemma mot Oskarshamn behövde se till att inte ta så många onödiga utvisningar. Brynäs kom från tre raka förluster och ville förtvivlat gärna ta sin första trea.

Den första perioden började ganska svängigt men där Brynäs kändes mest sugna på att spela hockey, precis när Örebro började ta tillbaks kommandot så fick man en utvisning och Brynäs kunde i det efterföljande powerplayet ta ledningen 1-0. Men Örebro var redan på väg framåt och i den sjätte minuten kunde Rodrigo Abols kvittera 1-1. Sedan kämpade lagen om ledningen och det var Örebro som hade de farligaste chanserna, även Brynäs hade chanser men inga som kändes superfarliga. Den första perioden slutade 1-1.

Den andra perioden gick till Brynäs som dominerade spelet och spenderade mycket tid i anfallszon, Örebro gjorde dock ett bra jobb med att hålla motståndarna på utsidan och man lyckades också att hålla nollan i perioden trots att man själva bara sköt fyra skott. Andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden var det Brynäs som höll i taktpinnen och efter en minut kunde hemmalaget åter ta ledningen 2-1. Brynäs fortsatte ligga på och Örebro drog på sig ett par utvisningar som man i och för sig klarade av men det hjälpte inte för att bryta hemmalagets momentum. I den 16 minuten kunde dock Örebro kvittera genom Oliver Eklind, men inte heller detta bromsade upp ett Brynäs som fått vittring på seger. När Örebro drog på sig en utvisning med en minut kvar så tog Brynäs chansen och med 18 sekunder kvar så slog man in 3-2 i nummerärt överläge och vann matchen.

Så här får det inte se ut och laget ser under perioder oerhört passiva ut, Brynäs har på tok för lätt att få fast dem i egen zon och skottstatistiken är skrattretande. Det finns inget lag som kan vinna när man förlorar skotten med 40-15. Mu finns det en hel del att reda ut i Örebro om den här säsongen inte skall gå helt åt pipsvängen.

Nästa match spelar Örebro HK på torsdag den 29 september borta mot Leksands IF.

Matchfakta Brynäs IF vs Örebro HK

• 04.03 utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Hooking. Powerplay Brynäs, mål Greg Scott 1-0.
  • 05.33 mål Örebro, Rodrigo Abols kvitterade 1-1.
  • 15.07 utvisning Brynäs, två minuter Anton Rödin Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 16.28 utvisning Örebro, två minuter Philip Holm Tripping. Powerplay Brynäs, utan resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 10 vs Örebro HK 6

• Inga händelser

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 12 vs Örebro HK 4

• 41.01 mål Brynäs, Samuel Johannesson återtog ledningen 2-1.
  • 43.48 utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping. Powerplay Brynäs, utan resultat.
  • 50.35 utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström Hooking. Powerplay Brynäs, utan resultat.
  • 55.03 mål Örebro, Oliver Eklind kvitterade 2-2.
  • 58.59 utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund Tripping. Powerplay Brynäs, mål Greg Scott 3-2.

Tredje perioden slutade 2-1 till Brynäs