Patrik Ross avgår som tränare för Örebro HK

Av på 21 november, 2013

Örebro HK är för tillfället sämsta laget i hela SHL, man har enbart tagit 4 poäng på de 12 senaste matcherna. Igår åkte laget på en 7-1 förlust mot AIK.

Idag kom efterspelet, tränaren Patrik Ross avgår med omedelbarverkan och det är ett beslut som han själv har tagit.

I ett pressmeddelande från General Manager Pontus Gustafsson kan man läsa följande: ”Patrik Ross vill lämna sin tjänst och bryta sitt kontrakt med oss vilket vi i klubben accepterat. Detta är Ross beslut, han har under sin tid här haft klubbens, styrelsens och mitt största förtroende i sin roll.”

I en intervju på Hockeysverige säger Ross följande: ”Jag tycker att jag kan gå rakryggad och Örebro ska inte behöva betala mig för två och ett halvt år utan då bryter jag kontraktet själv i stället.”

Beslutet var inte oväntat men det kom som en överraskning. Patrik Ross har gjort ett bra jobb med materialet han har befogat över. Tyvärr har inte alla spelare i presterat på den nivå som de borde. Men det är betydligt enklare att byta ut en tränare än ett helt lag.

Att Patrik Ross ändå väljer att lämna klubben självmant visar vilken ärligt och rakryggad person han är. Jag kommer att sakna presskonferenserna med honom efter matcherna. Nu hoppas jag att förändringen är positiv för klubben, annars känns beslutet helt meningslöst.

Tills vidare kommer Håkan Åhlund och Roland Sätterman ta över ansvaret för laget. I dagsläget är det inte bestämt vem som kommer ta Ross jobb som huvudtränare, men det ska bli spännande att se vem det kan tänkas bli.

Bild: Arkivbild Örebronyheter

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in