Patrik Schelin ny VD för Vätternvatten AB

By on 29 april, 2022
Patrik Schelin, Vätternvatten AB:s nya VD från och med 2 juli 2022.
Foto: Vätternvatten AB

Vätternvatten AB har utsett Patrik Schelin till ny VD för bolaget, med tillträde i juli 2022, Patrik Schelin kommer närmast från det börsnoterade bolaget Hifab Group AB där han verkat som VD och koncernchef sedan 2016.

Patrik Schelin är en van ledare av verksamheter för stora komplexa infrastrukturprojekt och projekt inom samhällsplanering. Han har omfattande erfarenhet av företagsledning i olika positioner, samt mångårig erfarenhet från roller som aktivt ombud, uppdragsansvarig och styrgruppsordförande.

Innan Hifab Group AB har Patrik Schelin en bakgrund från Ramböll Sverige AB, där han verkat som bland annat regionchef och divisionschef.

Med sina tidigare erfarenheter av stora infrastrukturprojekt – från planeringsskede till upphandling och genomförande – känner sig Patrik Schelin förväntansfull med uppdraget att leda Vätternvattenprojektet vidare.

– Jag är både glad och hedrad över förtroendet att få leda Vätternvatten AB i den fortsatta utvecklingen. Jag kommer in i ett väldigt intressant skede i projektet, där jag får möjlighet att ta vid det gedigna arbete som redan gjorts, säger Patrik Schelin. – Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna och ägarkommunerna bidra med hållbar samhällsnytta i ett av Sveriges viktigaste infrastrukturprojekt

Vätternvattens styrelseordförande Ullis Sandberg är glad över att ha lyckats rekrytera Patrik Schelin till bolaget.

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats rekrytera Patrik Schelin till att leda Vätternvattens fortsatta arbete framåt, säger Ullis Sandberg.

– Att säkra dricksvattenförsörjningen över tid är ett grundläggande ansvar för kommuner, och bakgrunden till Vätternvatten AB. Det är samtidigt ett stort och komplext infrastrukturprojekt.

– Med rekryteringen av Patrik Schelin får bolaget en VD med hög kompetens och lång erfarenhet av att driva stora infrastrukturprojekt men också av att leda bolag, fortsätter Ullis Sandberg.

Patrik Schelin tillträder som VD för Vätternvatten AB den 2 juli 2022. Han efterträder Göran Lunander som varit VD för bolaget sedan det startade 2018.

Örebro
Örebronyheter

Källa Vätternvatten

You must be logged in to post a comment Login