Percy Barnevik föreläser i Örebro

Av på 30 augusti, 2013

Percy Barnevik, som tidigare var ledare för industrikoncernen ABB, kommer till Örebro i november för att föreläsa på Ledarskapsdagen.

Att själv ta ansvar och ge andra ansvar har varit ett ledmotiv i Percy Barneviks liv. Man måste inse att teamet kan uppnå vad du inte kan uppnå ensam. Det är ett av flera råd som Percy Barnevik kommer att dela med sig av på Ledarskapsdagen den 5 november. Percy Barnevik vet vad han talar om. Han har en gedigen erfarenhet som ledare och är aktuell med boken ”Ledarskap – 200 råd”.

– De största företagen blir inte vinnare utan de snabbaste. Men se upp om de stora blir snabba, säger Percy Barnevik

Enligt Percy Barnevik är snabbhet i allt avgörande för framgång. Tappad tid kan aldrig återvinnas och han varnar även för utdragna möten och perfektionister.Barnevik inledde sin karriär i näringslivet inom Johnssonkoncernen. Han kom till Asea 1980 och satt som VD i ABB 1988-96.

Dessutom har han hunnit med att vara ordförande för Sandvik och Skanska, styrelseledamot av General Motors, Astra Zeneca och styrelseordförande för Wallenberggruppens Investor 1997-2002. Han var även under många år engagerad i Bilderberggruppen. Numera är Barnevik engagerad i välgörenhetsorganisationen Hand in Hand.

– Vi är oerhört glada över att Percy Barnevik kommer till Örebro och Ledarskapsdagen. Han är en upptagen person som väljer sina framträdanden så det är ett unikt tillfälle att se och lyssna på honom, säger Monica Löwenberg på Handelskammaren Mälardalen.

Förutom Percy Barnevik föreläser bl a Sonia Undin, HR Chef Systembolaget och Måns Lagerlöf, VD för Länsteatern i Örebro. Dagen vänder sig till personer i ledande ställning som ansvarar för verksamhet och personal inom näringslivet och det offentliga. Det blir en fullspäckad dag som syftar till att ge både inspiration och möjlighet att nätverka för dagens och morgondagens ledare.

Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in