Fyra personer gripna efter upploppet i Sveaparken (Uppdaterad)

Av på 29 april, 2022
Arkivbild - Foto: Anders Olofsson

Under fredagen har en person gripits misstänkt för grovt blåljussabotage efter det våldsamma upploppet i Örebro under påskhelgen.

Utredningsarbetet befinner sig i ett intensivt skede och antalet misstänkta kommer att öka i takt med att utredningen går framåt.

Polisens utredningsorganisation är förstärkt i syfte att säkerställa så robusta och genomarbetade utredningar som möjligt. Det är ett omfattande arbete och polisen har till sin hjälp hundratals timmar med filmmaterial, vittnesuppgifter och förhör som underlag för utredningarna. Avsikten är att identifiera och lagföra så många inblandade i upploppet som möjligt.

I dagsläget är en person frihetsberövad. Personen är anhållen. 

– Flera gripande är aktuella och kommer att genomföras i takt med att utredningen går framåt, säger Emelie Bodegrim som är polisens kommenderingschef för utredningarna.

– Även Åklagarmyndigheten har inrättat en grupp åklagare för att svara mot polisens arbete. Sista dag för eventuell häktningsframställan för den gripne är nu på måndag den 2 maj klockan 12, säger chefsåklagare Per Erik Rinsell.

Uppdatering 15.33

Ytterligare två personer har gripits och anhållits misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Det är två män i åldrarna 20 till 30 år som misstänks för ovan nämnda brott. Båda männen greps under eftermiddagen i Örebro. Beslag har gjorts i samband med gripandena.

Totalt sitter alltså nu tre personer anhållna misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet avseende upploppet i Örebro under påskhelgen.

Uppdatering kl. 19.00

Ytterligare en misstänkt är nu frihetsberövad. Det är en man i 20-årsåldern som är misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Mannen är gripen i Örebro och gripandet gick odramatiskt till. I samband med gripandet gjordes en del beslag. 

Efter förhör med mannen fattade åklagaren beslut om att han skulle vara fortsatt frihetsberövad och han är numera anhållen.

Totalt är det nu fyra personer som är anhållna som misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet./Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen

Örebro
Örebronyheter

Källa: Polisen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in