Perssons Magasin öppnar med vårmarknad

By on 17 april, 2023
Arkivbild

Den 13-14 maj öppnar Perssons Magasin i Löa för säsongen med vårmarknad och vernissage för sommarens första konstutställning i Galleriet där Katalin Harmoni ställer ut målningar.

Under vårmarknaden kommer det att finnas extra knallar i trädgården som säljer mathantverk med mera. Ljusnarsbergs trädgårdsförening deltar och kommer att sälja plantor. Löa Hembygdsförening finns på plats med lotterier.

Konsthantverk, Loppis, Signes matkällare, Galleriet och Kaféet är öppna som vanligt kl 11-16 på Perssons Magasin som ligger vid riksväg 50 mellan Lindesberg och Kopparberg. Här kan du köpa konsthantverk från lokala hantverkare, fynda från loppis, beundra konsten som ställs ut i galleriet och köpa om något faller dig i smaken.

I sommar erbjuder Perssons Magasin Kulturvandring med matsäck: ”Ladda batterierna, njut av lugnet i vår Bergslagsby. Vi erbjuder lätt vandring genom Löas vackra jordbruksbygd och/eller vandring i skogen på stigar och skogsvägar. Du väljer hur långt du vill gå. I ryggsäcken har vi packat lunchsmörgås, kyld dryck, kaffe/te och hembakat fika. Vill du kan vi ordna en guidad tur i Löa hytta.

Sommarens utställare i Galleriet på Perssons Magasin:

13 maj-6 juli med vernissage 13 maj kl 11-16: Katalin Harmoni (Lindesberg)

Katalin är en självlärd konstnär. Hon drömde i barndomen om att skapa bilder, men började inte måla förrän år 2010. Hon började med oljefärg, senare akryl och 2015 med akvarell. Katalin gillar livliga färger och att lära sig nya tekniker och sen prova dem. Som tema använder hon egna foto. Favorittemat är vår lokala sjö vid olika årstider. Katalin har deltagit 10 gånger på Vinterspår och 19 andra lokala utställningar. Hon har även gjort en separat akvarellutställning i Ungern i 2019.


8 juli-3 augusti med vernissage den 8 juli kl 11-16: Annica Delfos (Nederländerna)

Annica Delfos ställer ut igen på Perssons Magasin. I årets utställning går hon djupare in i skogen, att som en del av skogen andas in dess liv. ”Jag tycker att det är spännande att människor som är en sån pytteliten del av jordens biologiska mångfald har ett sånt stort inflytande på skogen”. Årets utställning på Perssons Magasin har hon döpt till ”I Andningens Bo”. Annica är född i Hällefors och bosatt sedan tidigt 80-tal i Nederländerna.


5 augusti-10 september med vernissage 5 augusti kl 11-16: Björn Dahlfors (Storå)

Björn Dahlfors är fotograf, skriftställare och formgivare. Har fotograferat sedan början av 00-talet. Han har gett ut två fotoböcker. Han har haft ett flertal utställningar och gjort utsmyckning i offentliga lokaler. Hans bilder har publicerats i så väl redaktionella som kommersiella sammanhang både i Sverige och Europa.

Kultur | Löa
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login