PG Roxette släpper singeln ”Walking On Air”

By on 24 september, 2022

Tidigare i år kom PG Roxettes första singel ‘The Loneliest Girl In The World’ som fick ett fantastiskt mottagande av alla fans världen över. Nu är det äntligen dags för singel nummer två, ‘Walking On Air’, som släpps nu.

Per Gessle berättar: ”Walking on Air” var det första jag skrev till albumet ”Pop-Up Dynamo!”. 2019 fick jag en förfrågan om att skriva en låt till filmen ”Top Gun: Maverick” och då föddes ”Walking on Air”. Den gjordes till en speciell scen i filmen där någon dansar på en strand (därav textraden ”oh I’m sure you love to dance on the beach”). Filmmänniskorna använde dock inte låten. De kanske inte gillade den lika mycket som jag eller så tog de bort scenen? Jag vet inte. Har inte sett filmen ännu.

Jag behöll låten och började skriva mer musik i samma 80- och 90-talsstil som påminde mig om ”Look Sharp!” + ”Joyride”. Det var så det nya PG Roxette-albumet tog form. Det är Helena Josefsson och Dea Norberg som sjunger i refrängerna. Helena är drivande men Dea har dubbat henne. De har så olika sätt att frasera, det är därför jag älskar att arbeta med dem. Tillsammans skapar de nästan en tredje persona, det är svårt att säga vem som är vem”. Detta är soundet, tillsammans med min egen röst, som finns på hela det nya albumet.

Och det är ingen tvekan om att den nya PG Roxette-singeln ”Walking om Air” håller Roxette-soundet vid liv: De klassiska och välkända Roxette-ingredienserna med smart produktion, catchy hooks och en “don’t bore us, get to the chorus”-attityd löper som en röd tråd genom hela låten.

”Det finns miljontals människor där ute som fortfarande älskar Roxette så självklart vill jag att vår musik ska vara fortsatt relevant. Först var jag inte säker på vilken väg jag ville gå, men allt eftersom tiden gick stod det klart för mig hur jag skulle fortsätta denna fantastiska Joyride. Jag vill hålla arvet efter Roxette vid liv.” säger Per Gessle

‘Walking On Air’ släpps nu följt av albumet “Pop-Up Dynamo!” som kommer den 28 oktober.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login