Pierre Hampton uttagen i Sveriges 24-spelartrupp inför VM-kvalet

By on 14 juni, 2017

I augusti spelar det svenska herrlandslaget den första omgången i VM-kvalet i basket. Nu har förbundskapten Vedran Bosnic tagit ut 24 spelare som kan bli aktuella. Truppen ska till sist bantas till 12 spelare. Sverige spelar hemma och borta mot Bosnien, Armenien och Slovakien och måste hamna på första eller andra plats för att gå vidare till nästa omgång.

Pierre Hampton har spelat i Leicester Riders, England den gångna säsongen har nu blivit uttagen till Sveriges 24-spelartrupp inför VM-kvalet!

Truppen är i stora delar densamma som spelade i höstens EM-kval där Sverige bara var några poäng ifrån att slå Ryssland och Bosnien&Hercegovina. Vedran Bosnic är fortsatt förbundskapten och har fördelen av att kunna jobba med ett alltmer samspelt landslag. Bosnic betonar lagspelet som en svensk styrka där han upplever att alla jobbar för varandra.

Det är även ett ungt svenskt landslag med mycket talang. På guardpositionen finns många 90-talister och eftersom Joakim Kjellbom och Christian Maråker inte är med blir det även en generationsväxling på centerpositionen där Carl Engström (26 år) och Nicholas Spires (23 år) får ta mer ansvar. Kjellbom och Maråker har dock aviserat att de kan ställa upp om Sverige hamnar i skadeproblem.

Nytillskott från EM-kvalet i höstas är Uppsalasönerna Marcus Eriksson (23 år) och Viktor Gaddefors (24 år). Eriksson är en viktig spelare i FC Barcelona och Gaddefors är starter i italienska serie A-laget Juvecaserta. De kan tillföra mycket till det svenska landslaget.

Jeffery Taylor (28 år, Real Madrid) är väldigt välkommen till svenska landslaget och skulle vara en stor tillgång. Han har ännu inte tagit beslut men finns alltså ändå med i den 24-spelartrupp Bosnic har tagit ut.

Vedran Bosnic ser fram mot matcherna i augusti med stor tillförsikt.

– Jag ser fram mot att fortsätta vårt långsiktiga projekt med våra unga spelare. Vi kommer alla att ge allt för Sverige och för att representera landet på bästa möjliga sätt i detta VM-kval. Vi måste fokusera på oss själva och fortsätta bygga en riktig lagbasket där alla spelar för varandra. De svenska basketklubbarna ska vara stolta över denna unga generation spelare som de har tagit fram, jag tror att vi kan nå våra mål och gå vidare till nästa omgång i VM-kvalet, säger Vedran Bosnic.

Namn Födelseår Aktuell klubb Moderklubb
Adam Ramstedt 1995 Södertälje BBK Södertälje BBK
Adam Rönnquist 1991 BC Luleå Höken
Alexander Lindqvist 1991 Uppsala Basket Täby Basket
Andreas Person 1991 Uppsala Basket KFUM Skellefteå
Axel Nordström 1991 Uppsala Basket Uppsala Basket
Carl Engström 1991 Uppsala Basket Ystad
Charles Barton Jr 1992 Scafati (ITA) Högsbo
Christopher Czerapowicz 1991 Morabanc Andorra (ESP) Mölndal
Denzel Andersson 1996 BC Luleå Hudiksvall
Dino PIta 1988 Krosno (POL) Södertälje BBK
Jeffery Taylor 1989 Real Madrid (ESP) Norrköping
Joakim Kjellbom 1979 Norrköping Dolphins Sundsvall
Johan Löfberg 1995 Oviedo (ESP) KFUM Göteborg
Jonathan Person 1993 Uppsala Basket KFUM Skellefteå
Ludvig Håkanson 1996 Fuenlabrada (ESP) Alvik
Marcus Eriksson 1993 FC Barcelona (ESP) Uppsala Basket
Martin Pahlmblad 1986 Kymis (GRE) Eos Lund
Nicholas Spires 1994 Södertälje BBK Södertälje BBK
Pierre Hampton 1991 Plymouth (UK) KFUM Örebro
Simon Birgander 1997 Clavijo (ESP) Helsingborg
Thomas Massamba 1985 Södertälje BBK KFUM Linköping
Tobias Borg 1993 Bilbao (ESP) Södertälje BBK
Valter Lindström 1995 Södertälje BBK KFUM Central
Viktor Gaddefors 1992 Juvecaserta (ITA) Uppsala Basket

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login