Pilkrogs friskola lär om djur i Skapande skola-projekt

Av på 2 juni, 2020

Pilkrogs friskola i Lindesbergs kommun får 30.000 kronor i Skapande skola-bidrag från Kulturrådet för kulturinsatser i förskolor och skolor tillsammans med professionella kulturaktörer under nästa läsår.

Pengarna kommer att användas för att utveckla förskolebarnens nyfikenhet och intressen för skogens vilda djur genom teater och möjligheten att skapa djuren i lera.

”Detta blir för oss ett nytt arbetssätt då vi kommer att arbeta med Skapande skola-projektet som en röd tråd genom hela nästa verksamhetsår”, skriver skolan i sin projektansökan till Kulturrådet.

Genom teaterföreställningar vill Pilkrogs friskola utveckla barnens nyfikenhet och intressen för skogens vilda djur. Tanken är sedan att barnens kunskaper om djuren ska inspirera dem till att själva komma med önskemål om vilka djur de vill skapa i lera tillsammans med en keramiker.

Hela projektet (läsåret 2020/2021) kommer att dokumenteras med bilder, texter och filmer med mera tillsammans med barnen. I slutet av april kommer Skapande skola-projektet att avslutas med en utställning i förskolans lokaler – kanske även en mindre utställning på biblioteteket i Lindesberg kan bli av. Utställningen ska bestå av barnens alster i lera och dokumentation i form av bilder, texter, filmer, teckningar/målningar m.m.

Pilkrogs friskola är en naturnära friskola med endast 15 minuters resväg från centralorten Lindesberg. I Pilkrog finns förskola med tre avdelningar, skola (F-5) och fritidshem för åldrarna 1-11 år. Skolan erbjuder skolskjuts med egna bussar i mån av plats. Med den fina naturen och skogen runt knuten inbjuds barnen till kreativt lek och lärande i varierande miljöer. Pilkrogs Friskola är en ekonomisk förening utan vinstintresse samt politiskt och religiöst obundna.

Nya bidrag till Lindesberg för Skapande skola: Kulturrådet har fördelat totalt 180 miljoner kronor för kulturinsatser i förskolor och skolor tillsammans med professionella kulturaktörer för nästa läsår. Lindesbergs kommunala skolor får 330.000 kronor, Löa skola får 30.500 kronor och Pilkrogs skola får 30.000 kronor för projekt som handlar om barns eget skapande och konstnärlig fördjupning.

Länet | Pilkrogs friskola lär om djur i Skapande skola-projekt
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in