Pinsamt Örebro HK föll platt borta mot Skellefteå

By on 26 december, 2019

Örebro Hockeys första match efter juluppehållet var borta mot Skellefteå i den 27 omgången av Svenska Hockeyligan, ÖHK har blandad kompott i matchvinster då laget har vunnit två av de fem senaste matcherna, revansch ikväll kanske då Skellefteå har flera tongivande spelare borta för spel i JuniorVM?

Den första och andra perioden kommer aldrig att nämnas som någon upplyftande tillställning i Örebro Hockeys historia, klara 5-0 efter de 40 första minutrarna säger allt. Pinsamt lågt tempo, intensitet som ett divison tre lag, samt en utbytt Dominik Furch (vilket aldrig hade hänt honom någonsin innan den här tillställningen) gladde ingen Örebrosupporter.

Örebro ändrade i kedjeformationerna inför den tredje perioden, något som varken gjorde från eller till då Skellefteå helt ångade på för att styra och ställa lite som de kände för.

Man kan ställa sig frågan vad Örebro gjorde i Skellefteå, förutom att bjuda hemmalaget på ett träningsmotstånd?

Svart är helt enkelt ingenting, enligt tränare Niklas Eriksson så tappade laget sitt koncept en aning. Om det som vi bevittnade, härdsmältan av att tappa konceptet en aning, ja då kan man undra hur dåliga Örebro är nu om man jämför hur laget har inlett säsongen. Det här är inte ok och det kan inte vara att tappa konceptet en aning, nivån på spelet måste upp betydligt högre än vad de visade i matchen mot Skellefteå. Det kanske är julmaten som ligger tungt runt midjan, 7-0 för i hela helvete kan man inte prata bort, det är så sjukt dåligt att man inte kan sätta andra ord på det som Örebro HK stod för ikväll.

Ska man se på hur säsongen har varit fram till idag så har Örebro spelat in riktigt mycket poäng, hela 49 stycken vilket gör att laget fortfarande är kvar i topp fyra med ett HV71 som bara är en poäng bakom. Det är just HV71 som Örebro möter i nästa omgång i Behrn Arena Lördag 28 December 2019, ett HV som vann i dagens omgång hemma mot Leksand.

Första perioden fjärde minuten mål Skellefteå, Filip Berglund 1-0. Femte minuten utvisning Skellefteå, två minuter Oscar Möller holding. Power play Örebro, ingen utdelning. 13 minuten mål Skellefteå, Filip Berglund 2-0. 16 minuten mål Skellefteå, Petter Granberg 3-0. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström holding. Power play Skellefteå 7 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 3-0 till Skellefteå
Skottstatistik Skellefteå  AIK 14 – Örebro HK 8

Andra perioden inledde Skellefteå i power play i 1.53 minuter, ingen utdelning. Tionde minuten mål Skellefteå, Filip Berglund hattrick 4-0. 14 minuten mål Skellefteå, Jonathan Pudas 5-0. 15 minuten dubbelutvisning Skellefteå, två minuter Petter Granberg slashing samt . Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg tripping. Power play Skellefteå i 52 sekunder, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Skellefteå
Skottstatistik Skellefteå AIK 10 – Örebro HK 3

Tredje perioden började Skellefteå i power play i 1.08 minuter, ingen utdelning. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä fasthållning av klubba. Power play Skellefteå, ingen utdelning. 12 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Jesper Frödén slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt tripping. Power play Skellefteå, mål 15 minuten, Robin Alvarez 6-0. 19 minuten mål Skellefteå, Robin Alvarez 7-0.

Tredje perioden slutade 2-0 till Skellefteå