Pirrigt och roligt när nya studenter hälsas välkomna

By on 29 augusti, 2022
Första dagen. Ghada Mahamed går på Juristprogrammet och Michaela Eriksson ska läsa till psykolog.
Foto: Anna Asplund

Pirrigt och roligt när nya studenter hälsas välkomna till campus, idag startade höstterminen vid Örebro universitet och tusentals förväntansfulla studenter deltar i introduktionsaktiviteter.

– Jag känner några som pluggat här och alla älskar verkligen Örebro universitet. De rekommenderar skolan till alla, berättar Ghada Mahamed som idag gör första dagen på Juristprogrammet.

Ghada Mahamed och Michaela Eriksson kommer båda från Borlänge och har gått gymnasiet tillsammans i Falun. Nu har de flyttat till Örebro för att studera, Ghada till jurist och Michaela till psykolog.

Hur kom det sig att ni valde Örebro universitet?

– Jag letade efter vilka lärosäten som har Psykologprogrammet och valde Örebro eftersom det är relativt nära hem, säger Michaela Eriksson.

– Jag känner några som pluggat till biomedicinsk analytiker och sjuksköterska här och alla älskar verkligen Örebro universitet. De rekommenderar skolan till alla, berättar Ghada Mahamed.

…………….

Isak Jonsson, Alland Hamid och Love Sunneby.

Isak Jonsson och Alland Hamid ska läsa Civilekonomprogrammet och deltar i en rundvandring på campus tillsammans med Love Sunneby, som går på Statistikerprogrammet.

Hur känns det nu när det är första dagen på terminen?

– Det känns bra. Det är lite nervöst och jag har inte full koll på allt, men det ska nog ordna sig, säger Isak Jonsson.

– Jag är så taggad, även om jag inte har så mycket koll än, säger Alland Hamid.

…………….

Lisa Öjebo och Jonna Jacobsson ska gå Socionomprogrammet.

Lisa Öjebo och Jonna Jacobsson har jobbat tillsammans på Ica Maxi i Karlskoga i sommar. Idag börjar de båda på Socionomprogrammet.

– Vi är lite pirriga, men det känns kul också, säger de.

…………….

Mohammed Luay ska plugga till kriminolog.

Stockholmaren Mohammed Luay gör sin första dag på Kriminologiprogrammet.

– Det känns bra, jag gillar det jag sett av Örebro hittills. Folk är trevliga här, säger han.

…………….

Thilda Laurén och Lova Isaksson.

Thilda Laurén från Västerås ska plugga till socionom och Lova Isaksson från Halmstad ska läsa på Juristprogrammet.

– Det känns så klart lite nervöst, men också skönt att det drar igång, säger Thilda Laurén.

…………….

David Söderqvist ska plugga på Tränarprogrammet.

David Söderqvist från Örebro påbörjar sina studier på Tränarprogrammet, med siktet inställt mot att bli personlig tränare, PT.

– Jag brinner för träning, berättar han.

…………….

Erik Georgsson, Gabriel Johansson och Said Björkholm.

Erik Georgsson (till vänster) och Said Björkholm (till höger) går Socionomprogrammet och Gabriel Johansson (mitten) läser Kriminologiprogrammet.

– Det är mycket att ta in och många människor, men så kul att vara här, säger Said Björkholm som berättar att det inte är första gången han läser på universitet. – Först ville jag bli ingenjör, men sedan märkte jag att jag var mer intresserad av människor än av prylar, så nu blir det Socionomprogrammet.

…………….

Isabell Berggren, Hannah Hedenberg och Edla Andersson.

Isabell Berggren börjar på Sjuksköterskeprogrammet medan Hannah Hedenberg och Edla Andersson gör sin första dag på Läkarprogrammet.  

– Jag flyttade hit från Göteborg i torsdags. Det känns nervöst men roligt och lite svårt att hitta, säger Hannah Hedenberg.

…………….

Elvira Eberfors, Benjamin Thorsell och Oscar Brundin.

Elvira Eberfors går Teaterpedagogprogrammet och Benjamin Thorsell och Oscar Brundin ska studera musikproduktion på Musikhögskolan. Här deltar de i en rundvandring på campus tillsammans med sin kårsektion Qultura.

…………….

Ida Svensson och Lova Vestling tar hand om nya studenter idag.

Faddrarna Ida Svensson och Lova Vestling läser båda på programmet Civilingenjör, industriell ekonomi och representerar kårsektionen TekNat. Det är första gången de får uppleva en introduktion utan restriktioner eftersom de själva började studera under pandemin.

– Det känns så klart jättebra och roligt. Vi har så många roliga aktiviteter tillsammans med de nya studenterna, igår arrangerade vi till exempel ett vattenkrig, säger de.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet
Text: Anna Lorentzon
Foto: Anna Asplund

You must be logged in to post a comment Login