Plan för tryggare idrottsevenemang

Av på 21 oktober, 2020
Arkivbild.

Noa har numera huvudansvaret för att förebygga och bekämpa idrottvåld. Nu ska en ny inriktning tas fram som ska säkerställa enhetlighet, samverkan och renodling för hela Polismyndigheten.

 Rikspolischefen beslutade före sommaren att ge Noa, nationella operativa avdelningen, huvudansvaret för att förebygga och bekämpa idrottsvåld. Arbetet sker på Noas operativa enhet, med stöd av underrättelseenheten och Rättsavdelningen.

– Idrottsarrangemang ska vara trygga och säkra  för besökarna. Att vi har en tydlig fördelning mellan den enskildes ansvar, arrangörens ansvar och polisens ansvar är en förutsättning för detta, säger Per Engström, sektionschef på operativa enheten

Nu tas en ny inriktning fram för hur arbetet ska bedrivas, som lägger grunden för hur polisarbetet ska bedrivas framåt, inriktning kommer att gälla för hela Polismyndigheten. 

I det arbetet ingår också att utveckla en tydligare underrättelsebild kring de individer som begår brott i de här sammanhangen och hur det hänger ihop med andra former av kriminalitet. Men även att fördjupa relationerna med de externa parter som är berörda i de här sammanhangen.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Polisen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in