Planera och visa hänsyn när du köper julölen

Av på 14 november, 2020

Det är viktigt att följa gällande regler och anpassa ditt besök på Systembolaget för att bidra till att hålla coronasmittan på avstånd.

Julen närmar sig och julölen är här. Men glöm inte att anpassa inköpen efter gällande corona-regler. Tidiga besök på Systembolaget eller digitala inköp är att föredra.

Julölen är en viktig tradition på många julbord och i år är lanseringarna på Systembolaget fler än någonsin.

– Julölen är viktig även för många svenskar som annars inte dricker så mycket öl. Det känns också bra att Systembolaget i år erbjuder rekordmånga alkoholfria alternativ, säger Anna-Karin Fondberg, VD för Sveriges Bryggerier.

Systembolagets försäljning har legat på rekordnivåer under hela året och till jul väntar en ny uppgång i försäljning och antal besökare i butikerna. Sveriges Bryggerier vill därför uppmana alla som ska köpa juldryck, med eller utan alkohol, att anpassa sina inköp. Julölen finns redan på hyllorna och genom god framförhållning kan vi alla se till så att julruschen blir mindre och att Systembolaget slipper ha långa köer utanför butikerna.

Ett annat bra sätt att göra inköpen är att handla digitalt. För tillfället är det hårdare restriktioner i stora delar av landet och där bör man undvika butiksbesök.

Via Systembolagets hemsida kan du beställa de produkter du vill ha. Du kan sedan välja att hämta din beställning i butik vid ett senare tillfälle då det är få kunder i butiken. Dessutom erbjuder Systembolaget numera hemkörning i allt fler delar av landet.

– Det är viktigt att vi alla hjälper till i coronatider och de allra flesta svenskar kan planera dina inköp så att vi slipper att ha rusning hos Systembolaget under de sista dagarna före jul, säger Fondberg.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Sveriges Bryggerier

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in