Platta och vik ihop så att fler får plats med mer

Av på 7 december, 2020

Under veckan som gått kan vi konstatera att prognosen stämde. Black Friday och Black Week har lett till enorma mängder förpackningar som nu lämnas vid våra återvinningsstationer.

Vi jobbar hårt för att hinna tömma – hjälp oss gärna genom att platta och vika ihop och att inte ställa saker utanför behållarna!

Vi på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, är glada över att så många återvinner sina förpackningar. Vi visste att det skulle bli enorma mängder efter Black Friday och har utökat tömningarna så mycket som det går.

Trots det ser vi att det vid vissa stationer blir fullt innan vi hinner dit och här behöver vi alla hjälpas åt. 

Att vika och platta ihop är enkelt, men gör enormt stor skillnad!

– När det är så här stora mängder förpackningar i omlopp så behöver vi alla hjälpas åt. Vi har ökat mängden tömningar och jobbar intensivt för att hinna med, men som konsument kan man också bidra genom att vika och platta ihop förpackningar innan de lämnas i återvinningskärlen. Det gör stor skillnad och innebär att fler kan lämna mer. Att inte ställa kassar och annat utanför behållarna är en annan sak som verkligen gör skillnad, för i vissa fall gör det att vi inte kan komma åt att tömma och då får vi snabbt ett större problem, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Här finns tömningsinformation och möjlighet att anmäla behov

På FTI välkomnar man att konsumenter hör av sig och berättar om det finns behov av extra tömning eller städning. Anmälan av fulla behållare görs enkelt via FTI:s webbplats.

Där finns också information om när en station tömdes senast och när den ska tömmas nästa gång.

Regionalt
Örebronyheter

Källa FTI – Förpacknings & Tidningsinsamlingen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in