Poesi på Live at Heart trots ett tufft år

Av på 2 september, 2021

Det har varit ett tufft år för alla, inte minst för kulturbranschen. Därför känns det extra kul att poesin, Live at Heart: lyric, får ta plats på scenen även i år. Live at Heart, Sveriges största internationella showcase-festival för musik, film, litteratur och entreprenörskap är tillbaka med nya intressanta inslag.

– Vi är mycket glada över att ge litteraturen en plats på Live at Heart. Musik, film och litteratur är konstarter som är beroende av varandra. Och i mötet mellan kulturutövare händer det magiska saker. Vi hoppas på ännu mer magi under Live at Heart 2021, säger Åke Lundström, CEO på Live at Heart.

Poesiscenen är ett samarbete mellan Live at Heart och Litteratur Örebro län, Region Örebro läns litteraturfrämjande arbete och lördag 4 september kl. 16.00 öppnas dörrarna, både fysiskt och digitalt, på Café Deed, Kulturhuset i Örebro.

– Det känns så spännande att få vara en del av detta. Vi fick in många fantastiska bidrag och vi är så stolta över den kvalitet och bredd som våra tre vinnare står för, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek och litteratur på Region Örebro län.  

Live at Heart: Lyric presenterar i år sex svenska poeter, kända eller okända, som alla tolkat “en plats i Örebro län” i en nyskriven dikt. Frej Haar, Charlotte Jansdotter och Ulrika Mohlin samt flera andra läser live och det blir möten mellan minnen av stämsång i duschen och drömmar om stråkar i kammarorkestern, mellan kaniner och framrusande tåg, mellan sexuella rättigheter och arkitektur. Här får du också höra en lyrisk roadmovie, en verbal resa genom närkeslätten av poeten och konferencieren Michael Horvath. 

Kultur | Örebro Live at Heart
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in