Polis kontaktad om djurplågeri vid trafikkontroll

By on 27 mars, 2022
Arkivbild

Örebropolisen genomförde en trafikkontroll vid Ormesta mellan kl 10:30 och 11:30, vid kontrollen som gällde både hastighet och nykterhetskontroll rapporterades fem förare för att ha överskridit gällande hastighet.

Polispatrullerna utfärdade en ordningsbot på platsen till var och en av dessa.

En av ca 20 kontrollerade förare blåste positivt i polisens sållningsinstrument varför han medtogs för provtagning i ett bevisninstrument. Där konstaterades det att mannen, som är i 50-årsåldern hade haft en alkoholkoncentration av minst 0,6 promille i blodet under tiden för körningen.

Dessutom rapporterades en man i 70-årsåldern, som sedan tidigare fått sitt körkort återkallat, för grov olovlig körning.

………………………………

Djurplågeri:

När poliserna genomförde poliskontrollen kontaktades de av en person som just anträffat två kaniner i en mindre transportbur i naturen i området Mark intill där kontrollen genomfördes. Enligt polispatrullen som sedan tog hand om kaninerna så stod buren utställd så långt ut i naturen att trafikanter inte kunde upptäcka den från vägen. Det är uppenbart att någon ”dumpat” kaninerna på platsen. 

Kaninerna var vid liv och omhändertogs med stöd av djurskyddslagen. En anmälan om djurplågeri kommer att upprättas. Det finns för näravarande. ingen misstänkt för detta.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Polisen

You must be logged in to post a comment Login