Polisen efterlyser tips efter mordet i Örebro den 15 juli

Av på 6 augusti, 2020

Den 15 juli avled en man i 30-års åldern efter att han blivit skjuten. Nu efterlyser polisen iakttagelser kopplat till händelsen.

Offret blev skjuten vid sin bil i närheten av sin bostad på Tengvallsgatan i Örebro runt kl. 23.00 den 15 juli i år. Polisen är intresserad av alla iakttagelser innan, under och efter mordet, men även tips och iakttagelser i allmänhet.

Efter mordet har vittnen iakttagit en man som cyklade i hög hastighet från platsen. Mannen bar enligt vittnen en färgstark jacka, glasögon och keps.

– I den stunden såg han ut så, men han kan ha förändrat klädsel eller färdsätt efter vägen, säger Herman Arenvang, utredare.

Mannen cyklade från Tengvallsgatan upp mot Gräsgatan, se karta nedan. Därefter finns inga ytterligare iakttagelser av mannen.

Du som har gjort iakttagelser av en eller flera personer i närheten av området uppmanas kontakta polisen.

Polisen vill även komma i kontakt med dig som befunnit dig i området vid tidpunkten för händelsen eller dygnet innan.

– Vi har pratat med flera vittnen som själva inte trott sig ha några viktiga upplysningar, men för oss har deras vittnesmål varit av yttersta vikt. Därför vill vi att alla som befunnit sig på platsen vid tiden för mordet, eller dagen innan, ska kontakta oss, säger Herman.

Utredningen bedrivs gemensamt av region Bergslagen och den nationella operativa avdelningen, NOA. Polisen har bland annat genomfört ett stort antal förhör, inhämtat fysisk och teknisk bevisning, kartlagt offret, analyserat material och gjort en omvärldsbevakning.

– Vi jobbar med fullt kraft i utredningen och många har redan bidragit med tips, men vi behöver fler. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar och hjälps åt för att lösa detta, säger Herman.

Tipsa polisen på 114 14

Har du gjort iakttagelser eller befann du dig själv på platsen den 15 juli? Kontakta polisen på 114 14.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in