Polisen i Bergslagen genomförde en insats mot trafikanter

By on 17 mars, 2023
Arkivbild

Under förra veckan, v10, genomförde polisen i Bergslagen en insats mot trafikanter med inriktning på hastighet.

715 trafikanter blev rapporterade för att ha kört för fort runt om i vår region som består av Örebro, Värmland och Dalarnas län. Så många som 36 % av de som blev rapporterade hade kört 6-9 kilometer i timmen för snabbt vilket är positivt och en hög siffra om man jämför med andra polisregioner i länet.

Fokuset under veckan var att kontrollera hastigheter i områden med lite lägre tillåten hastighet, främst från 50 kilometer i timmen och neråt, vilket innebär att de allra flesta kontrollerna har genomförts i tätort, i närheten av skolor och liknande.

Majoriteten av kontrollerna genomfördes av trafikpoliser men samtlig personal i yttre tjänst hade i uppdrag att kontrollera trafikanterna, med inriktkning på hastighet, under veckan.

I samband med kontrollerna upptäcktes även en del annan brottslighet. Bland annat misstänkte man att 10 personer var påverkade av narkotika eller hade misstänkt narkotika på sig. Det är oklart, för skribenten, om det enbart var förare av fordon som blev misstänkta eller om det även fanns passagerare som blev misstänkta för brott gällande narkotika.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login