Polisen söker en person misstänkt för delaktighet i skjutning

Av på 6 november, 2020

Torsdagen den 17 oktober 2019 omkring klockan 20.00 inträffade en skjutning i bostadsområdet Tybble i Örebro, en eller flera gärningsmän öppnar eld gentemot en eller två personer som befinner sig i området.

Av vad som har framkommit hittills i utredningen har ingen person blivit träffad av skotten som avlossades men ett flertal skott träffar däremot bakomliggande hyreshus där det förelegat stor risk för att personerna i hyreshuset skulle kunnat träffas av förlupna kulor. Kulor som gått in i husväggen, balkonger och även in i lägenheterna i hyreshuset.

Av vad som framkommit i utredningen ska noteras att personerna boendes i hyreshuset har inget med den inträffade händelsen att göra.

Cirka en halvtimme senare går en för utredningen intressant person in på Ica Maxi Universitet i närheten av brottsplatsen. Mannen är ca 175-180 cm lång och bär bland annat på sig en svart mössa av modell Canada Snow Light.  Denna person kan sättas i samband med den inträffade skjutningen.

Personen har efter händelsen agerat på ett sätt som gör honom misstänkt för delaktighet i den inträffade skjutningen. Han är i dagsläget misstänkt grovt skyddande av brottsling alt medhjälp till försök till mord.

Det är av stor angelägenhet för utredningen att denne person identifieras! Givetvis är Polisen också intresserade av andra iakttagelser kring händelsen eller om någon har mer information kring det inträffade.

Övervakningsfilm Örebro

Kontakta Polisen på 114 14 om du har information om personen på filmen eller om skjutningen i Tybble. 

Lokalt | Tybble Örebro
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in