Politik | Feministiskt initiativs partikongress 13-15 februari i Örebro

Av på 28 januari, 2015

På kongressen beslutas vilken politik partiet ska föra inom en rad områden, nya talespersoner och ny styrelse för mandatperioden 2013 – 2015 kommer att väljas. Kongressen kommer att välja partiets talespersoner. Valberedningens förslag är Sissela Nordling Blanco och Gudrun Schyman.

Över 100 motioner har lämnats in till kongressen som bland annat rör en omfattande utveckling av partiets politik inom ekonomi, företagande, hållbarhet och miljö samt EU-politik. Kongressen kommer också att ta ställning till motioner med nya politikområden som till exempel feministisk landsbygdspolitik och urfolkspolitik. En oenig styrelse har yrkat på avslag på en motion för namnbyte av partiet till ”Feministerna”, men bifall för att talespersonerna fortsättningsvis ska benämnas som ”partiledare”.

Feministiskt initiativ är Sveriges snabbast växande parti, med mandat i EU-parlamentet samt 13 kommuner runt om i landet. Fi förnyar politiken med de modigaste och mest omfattande förslagen för jämställdhet och jämlikhet mot alla former av diskriminering. Feministiskt initiativs utgångspunkt är att mänskliga rättigheter, ekologisk och social hållbarhet ska gå före ekonomiska intressen.

Feministiskt initiativ firar i år 10-årsjubileum och är tillbaka i Örebro där den allra första kongressen hölls 2005.

  • Tid: Fredagen den 13 februari – söndagen den 15 februari 2015
  • Plats: Conventum, Olof Palmes torg 1, Örebro

Politik
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in