Politik | Öppet brev: Tack för Digitaliseringsministern, Löfven – glöm nu inte bort det viktigaste

By on 26 maj, 2016

I ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven föregående vecka vädjade Peter Hellgren, vd för det snabbväxande IT-bolaget Consid, om tillsättning av en Digitaliseringsminister. Under en pressträff idag presenterade statsministern en regeringsombildning, där Peter Eriksson tilldelas den av Hellgren efterfrågade titeln.

Digitaliseringen skapar stora möjligheter för Sveriges utveckling inte minst för landsbygden och de gröna och kreativa näringarna.

Så sa statsminister Stefan Löfven när han under dagens pressträff presenterade Peter Eriksson, som tidigare bland annat fungerat som språkrör för Miljöpartiet, som Digitaliseringsminister. Peter Hellgren mottog beskedet om den nye ministern med glädje.

Det är fantastiskt glädjande och verkligen ett steg i rätt riktning. Om mitt brev på något sätt fått vara med och vägleda statsminister Stefan Löfven i beslutet om att tillsätta Peter Eriksson som Digitaliseringsminister tackar jag som ödmjukast för att statsministern lyssnar på oss företagsledare. Helt enkelt – tack för Digitaliseringsministern, Löfven, säger Hellgren.

Hellgren vill också poängtera det faktum att en individ nu tilldelas två viktiga roller i en, då Peter Eriksson även ska verka som Bostadsminister:

Att axla rollen som både Bostadsminister och Digitaliseringsminister är ett tungt och omfattande uppdrag, då dessa båda dessa frågor är otroligt stora. Jag tror att det nu är extremt viktigt att regeringen tänker klokt kring digitaliseringsfrågan, och att Peter Eriksson verkligen får rätt förutsättningar för att driva inte bara bostadsfrågan, utan även digitaliseringsfrågan, som vi ser är avgörande för Sveriges framtid.

Han hoppas att regeringen från och med nu kommer ta digitaliseringsfrågan på stort allvar:

Jag tror att det är otroligt viktigt att regeringen nu tar denna fråga på största allvar och arbetar hårt för att driva den, och Sverige, framåt. Jag hoppas att regeringen nu inte glömmer bort det viktigaste. Sveriges chans är här och nu, säger Hellgren.

Politik
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login