Politik | Tre stora partikongresser till Örebro

By on 12 februari, 2015

Feministiskt Initiativ, Kristdemokraterna och Miljöpartiet de gröna har alla valt att förlägga sina kongresser till Örebro under 2015. 

Först ut är Feministiskt Initiativs partikongress den 13-15 februari. Den 21-22 februari kommer sedan Kristdemokraternas Kommun- och Landstingspolitiska dagar och den 12-14 juni genomför Miljöpartiet de gröna sin kongress i Örebro. Fi siktar på 600 deltagare på kongressen, Kd på 850 och Mp på 1000. Alla kongresserna hålls på Conventum.  

Tre partikongresser inom loppet av några månader, det tror jag är rekord, säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef på Örebro Convention Bureau. Att de har valt Örebro är ingen slump utan resultatet av en aktiv, envis bearbetning, ett lokalt engagemang från partierna och att Conventum och stadens hotell svarat upp mot de krav som ställs för att vinna den här typen av möten. Conventum har haft en central roll i detta och har genom åren varit en av de främsta anläggningarna vad gäller politiska möten.

Vi är givetvis mycket glada för detta, säger Anders Karlsson, platschef på Conventum. Både Fi och Kd har dessutom haft sina kongresser här tidigare så det är ett bra kvitto för oss att de väljer Conventum på nytt.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login