Pontus Tidemand kör för VM-titeln i ADAC Rallye Deutschland

By on 17 augusti, 2017

På fredag startar tyska VM-rallyt – och vi kan få svenska världsmästare i WRC2! 

ŠKODA Motorsport-förarna Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson har haft en guldkantad säsong hittills och i helgen räcker det med en fjärdeplacering för att de ska få lyfta segerpokalen som världsmästare – såvida inte huvudrivalen Teemu Suninen segrar.

– Med fyra segrar och en andraplats den här säsongen har Pontus visat att han är en värdig mästerskapssegrare i WRC2. Så med lite tur kan han säkra mästerskapstiteln redan nu i Tyskland, säger chefen för ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek. 

Helgens tävling, ADAC Rallye Deutschland, är den tionde tävlingshelgen inom årets WRC-säsong och innehåller 21 olika asfaltsetapper – men alla med helt olika karaktär och förhållanden. Fredagens sträckor körs på små och kurviga vägar med oräkneliga hårnålar bland vinrankorna utmed floden Mosel. Lördagens sträckor går i sin tur på breda och snabba – men dåliga – vägar inom militärområdet i Baumholder och söndagen körs på släta landsvägar nära serviceområdet i Bostalsee. 

På grund av sträckornas olika karaktär är tyska VM-rallyt ett av de mest utmanande på säsongen – och det är också här säsongens mästare kan koras. Om Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson placerar sig på fjärde plats som sämst, och huvudrivalen Teemu Suninen inte segrar, kommer den värmlänska stjärnduon kunna titulera sig som mästare redan på söndag.

ŠKODA har stått som segrare i tolv raka WRC2-tävlingar sedan RallyRACC Catalyna i oktober 2016. Samtliga WRC2-tävlingar under 2017 haft en ŠKODA FABIA R5 över på prispallen – vilket gör den till klassens överlägsna mest framgångsrika bil.

Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login