Premiär i år för Kulturskolans dag 17 maj med digital konsert i Lindesberg

By on 11 maj, 2021

Måndag 17 maj firas Kulturskolans dag för första gången som ett nationellt och lokalt evenemang. Syftet är att Kulturskolan ska synas och höras. I Lindesberg firas Kulturskolans dag med att Musica Linde ger en digital vårkonsert kl 19:00

Kulturskolan Garnalia i Lindesberg firar Kulturskolans dag med digital vårkonsert med kulturskolans orkester Musica Linde. Solister: Tova Friman (violin), Sara Evertsson (violin) och Astrid Andersson (cello).

Det blir konsert med klassisk musik av Piazzolla, Svendsen, Vivaldi, Bach och Breval samt musik ur filmen ”The Avengers” och ur spelet ”Assasins Creed”.

Kulturskolans dag kommer gå av stapeln för första gången 2021. Tanken är att det ska bli ett årligt, frivilligt, nationellt och lokalt evenemang. Syftet är att Kulturskolan ska synas och höras! Datumet som röstades fram förra året blev den 17 maj och över 180 kulturskolor är anmälda till årets Kulturskolans dag. Det är första året för evenemanget och vi kommer testa upplägg, utvärdera och utveckla konceptet vidare till nästa år, skriver Kulturskolerådet.

Kulturskolan Garnalia i Lindesberg har ett kulturutbud för alla åldrar. Här kan du få undervisning i instrument, sång, kör, dans, teater, bild, musikproduktion och Photoshop och film. Förutom undervisningen anordnar kulturskolan konserter, föreställningar, dansshower och genomför läger.

» Mer information här «

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LundeKultur

You must be logged in to post a comment Login