Premiär på Minari och Water Lilies på Bio Roxy

By on 10 juni, 2021
Arkivbild

Bio Roxy fortsätter med filmpremiärer, Fredag 11 Juni är dags för Minari och på Lördag 12 Juni är det Water Lilies att gå upp på den vita duken.


Fredag 11 Juni 2021
Minari – Premiär 11 juni för den sexfaldigt Oscarsnominerade Minari.

Sexfaldigt Oscarsnominerade Minari handlar om Jacob och Monica, som lämnat Korea för möjligheternas land USA. De har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit, och nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk. Men den amerikanska vischan är en främmande värld där en udda familj kan svetsas samman för att de är annorlunda, samtidigt som de hittar oväntade vänner på vägen.

Minari är en ömsint berättelse om hur såväl växter som människor försöker rota sig och hitta hem på okänd mark. Filmen har fått en rad priser, däribland en Golden Globe, och flera nomineringar för bland annat bästa film och bästa regi.

USA 2020 – Premiär 11 juni på Bio Roxy
Tid: 19:00
Drama
Regi: Lee Chung
Medverkande: Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan Kim
Språk: Koreanska, engelska med svenska undertexter
Ålder: Från 11 år
Längd: 115 min

Minari – trailer


Lördag 12 Juli 2021
Water Lilies – Céline Sciammas debutfilm som efter 14 år har Sverigepremiär!

Water Lilies utspelar sig i en Parisförort där vi möter de tre 15-åriga flickorna Marie, Anne och Floriane. De möts i simhallen där Anne och Floriane övar konstsim, och Marie hänger runt och kollar. Utan pekpinnar eller fördomar får vi inblick i en ungdomsvärld där var och en försöker förhålla sig till den komplicerade frågan om sin sexualitet.

Med sin debutfilm lyckas regissören Sciamma berätta en laddad och sensuell Fucking Åmål-historia om den känsliga brytningstiden i livet då vuxenvärlden knackar på dörren.

Frankrike 2007 – Sverigepremiär 2021
Tid: 16:15
Drama
Regi: Céline Sciamma
Medverkande: Adèle Haenel, Louise Blachère, Pauline Acquart
Språk: Franska med svenska undertexter
Ålder: Från 7 år
Längd: 85 min

Water Lilies (2008) – trailer [HD]

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Bio Roxy
Boka biljetter här – https://extra.orebro.se/bioroxy/program.4.387bdba315e89624c6a297b.html#

You must be logged in to post a comment Login