Premiärdags för sommarens hemligheter i Löa hytta

Av på 8 juli, 2021

Fredag 9 juli är det premiär för Hyttans Hemligheter i Löa hytta sommaren 2021: ”Mysteriet med det gyllene ägget” – ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer med föreställningar alla dagar (utom måndagar) kl 11.00-16:30 till och med 1 augusti.

Hyttans Hemligheter är ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor, trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner.

Du promenerar omkring bland masugn, rostugn, kolarkoja, kolmila, broar, smedja och vattenhjul omgiven av strömmande vatten i en vacker Bergslagsidyll. Där möter du bland annat hyttspöket Anna, luffaren Fargo, smeden Sylvester och den pippi-liknande figuren Mira-Maja som alla berättar om hyttans hemligheter på ett levande sätt så att du själv blir indragen i det spännande, mystiska äventyret.

…………….

”Mysteriet med det gyllene ägget” 

I sommar blir det ett helt nytt äventyr i Löa Hytta då alla hyttans underliga och finurliga invånare behöver DIN hjälp att lösa ett mysterium. Förutom busiga Mira-Maja, luffaren Fargo och smeden Sylvetser har ytterligare väsen vaknat till liv, det är något i ett gyllene ägg, ett ägg som växer och växer och växer. Vad finns i ägget och vem försöker stjäla det?! Dessutom lokala hyttbarn som i år får en större roll i teatern. En föreställning du inte får missa helt enkelt!!

Kultur | Länet Löa Hytta
Örebronyheter

Källa LindeKultur

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in