Prisad entreprenör skriver avtal för caféverksamhet på Konst på Hög

Av på 19 april, 2021

Kumla kommun har själva tidigare ansvarat för Kaffestugan på Konst på Hög, men inför denna säsong skriver man avtal med entreprenören och restaurangägaren Alessandro Granata. Han driver bland annat den italienska Örebro-restaurangen Cantina N3 som har fått utmärkelser som Ospitalitá Italiana, och finns upptagna i White guide. Nu har han valt att utöka verksamheten genom att satsa på något som ligger närmare sitt hem i Hällabrottet.

-Jag har tidigare varit involverad i initiativet med de nya downhillbanorna som finns i Kvarntorps Friluftsområde och har alltid sett vilken potential det finns i denna unika miljö som Kvarntorpshögen är. Jag bor ju själv i Kumla så det känns väldigt roligt att få satsa på detta, säger Alessandro Granata.

Roligt att öka områdets attraktivitet

Gertrud Åstrand, Kulturchef och verksamhetsansvarig för Konst på Hög, konstaterar med ett stort leende att det känns väldigt bra att Kaffestugan i år kan erbjuda ett annat sortiment och med lite andra öppettider än det varit tidigare.

-Konst på Hög med vacker konst och vidunderlig utsikt och hela Kvarntorps friluftsområde är redan idag ett stort besöksmål för hela familjen. En ny drift av Kaffestugan kommer säkert bidraga till att öka områdets attraktivitet och locka såväl fler konst – som friluftsintresserade till området, menar Gertrud. Och nu även de som bara vill äta och fika något gott!

Vill ta både stugan och sortimentet till nya nivåer

Alessandro har ett avtal som sträcker sig från 1 maj till 31 augusti och det är just nu bråda tider med att få verksamheten i ordning. Förutom att han vill fräscha upp och inreda den lilla stugan handlar det också om att ta fram ett sortiment som ska fungera att servera på denna lite annorlunda plats.

-Det vi redan nu kan garantera är att det kommer finnas glass i stora lass! Men ambitionen är även att vi ska skapa ett spännande utbud av både enklare mat och goda drycker att kunna sitta och avnjuta i solnedgången på kaffestugans veranda. Att vi dessutom kan erbjuda Örebroregionenens mest vidunderliga utsikt över Närkeslätten – ja det kommer vi inte ta något extra betalt för, avslutar Alessandro med ett skratt.

Länet
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in