Priserna på småhus steg under första kvartalet 2021

Av på 25 april, 2021
Arkivbild

Enligt SCB:s fastighetsprisindex för permanenta småhus på riksnivå så steg priserna med nästan 4 procent under första kvartalet 2021, jämfört med kvartalet innan.

På årsbasis, första kvartalet 2021 jämfört med första kvartalet 2020, har priserna stigit med 13 procent på riksnivå för permanenta småhus.
Det genomsnittliga priset i landet för ett småhus för permanent boende, villa, par-, rad- eller kedjehus, var 3,8 miljoner kronor under första kvartalet. I storstadsregionerna spänner medelpriset från nästan 4,8 miljoner kronor i Stormalmö till 6,7 miljoner i Storstockholm.

Fritidshus

Enligt SCB:s fastighetsprisindex för fritidshus på riksnivå, så sjönk priserna med 1 procent under första kvartalet 2021, jämfört med kvartalet innan.

På årsbasis, första kvartalet 2021 jämfört med första kvartalet 2020, har priserna stigit med 16 procent för fritidshus på riksnivå.

Det genomsnittliga priset i landet för ett fritidshus var 2,6 miljoner kronor under första kvartalet 2021.

Lantbruk

Enligt SCB:s prisstatistik så sjönk priserna med drygt 1 procent för lantbruksfastigheter på riksnivå första kvartalet 2021, jämfört med kvartalet innan. Det genomsnittliga priset i landet för ett lantbruk var nästan 2,7 miljoner kronor under första kvartalet.

Hyreshus (kommersiella fastigheter)

Enligt SCB:s prisstatistik är priserna för hyreshusfastigheter på riksnivå oförändrade under första kvartalet 2021 i jämförelse med kvartalet innan.

Källa: Grunddata till SCB:s fastighetsprisstatistik kommer från Lantmäteriet.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: SCB

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in