Prisrekord på begagnat på Blocket

Av på 5 juni, 2021

Priserna fortsätter att hålla sig på rekordnivåer. Det slår Sveriges största marknadsplats för bilar, Blocket, fast när datan för maj månad sammanställts. Totalt gick priserna upp med 20 % under månaden, jämfört med maj 2020.

– Det är ett sällan skådat intresse för begagnat på Blocket, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket.

Intresset för bilar har varit högt på Blocket hela våren. Året startade kylslaget men i takt med islossningen lossnade det även rejält för bilförsäljningen och intresset har även hållit i sig även under maj månad. Det slår Blocket fast som summerat månadens alla transaktioner gjorda på marknadsplatsen.

Störst har intresset varit för bilar som är upp till 10 år gamla och gått rullat max 15 000 mil. Priserna gick totalt sett bland dessa upp med 21 procent i maj jämfört med samma månad i fjol. Medianpriset för en bil i det spannet var 198 000 kronor. Mest ökade priserna för bensinbilar i detta spann, där medianpriset var 157 000 kronor.

Mest sålda bilen under månaden var Volkswagen Golf, följt av Volvo V70 och Volkswagen Passat. Snabbast sålda modellerna på privatmarknaden var småbilarna Peugeot 206, Toyota Aygo och Peugeot 307. Snabbast sålda bland bilarna förmedlade av bilhandlare var Skoda Kodiaq, Peugeot 307 och Renault Kangoo.

Likt tidigare månader är det bensinbilar som förmedlas mest, följt av diesel, miljöbränsle/hybrid och el. Dock är det elbilar som procentuellt ökar allra mest. Under maj månad lades det upp hela 243 procent fler elbilar, jämfört med samma period i fjol.

Mest sålda bilarna på Blocket maj 2021:

Volkswagen Golf
Volvo V70
Volkswagen Passat
BMW 3-serien
Volvo V60
BMW 5-serien
Volvo XC60
Volvo V90
Audi A4
Audi A6

Snabbast sålda (privat) på Blocket maj 2021:

Peugeot 206
Toyota Aygo
Peugeot 307
Renault Clio
Citroën Berlingo
Volvo C30
Toyota Corolla
Volkswagen Polo
Volvo S40
Ford Focus

Snabbast sålda (bilhandlare) på Blocket maj 2021:

Skoda Kodiaq
Peugeot 307
Renault Kangoo
Volkswagen Polo
Volvo XC70
Volvo V50
Volkswagen Touran
Dacia Duster
Toyota Auris
Toyota Rav4

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Blocket

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in