Privatperson grep tjuv på bar gärning

Av på 20 september, 2020
Arkivbild

En anmälare har ringt till polisen efter att just ha sprungit ifatt och gripit en tjuv i området Bossåsen i Degerfors, en polispatrull är på plats och har tagit över gripandet. Den misstänkte har visat sig vara en man i 30-årsåldern.

Anmälaren ertappade den misstänkte då denne befann sig inne i en redskapsbod till en villabostad tillhörig en släkting till anmälaren. Mannen som hade brutit upp dörren stod och rotade bland sakerna i boden.

När den misstänkte blev upptäckt försökte han springa från platsen men anmälaren, en man i 40-årsåldern, sprang ifatt honom och kunde genomföra ett s.k. envarsgripande och överlämna tjuven till polisen.

Det visade sig att den misstänkte stoppat på sig en del verktyg från boden. Sakerna kunde lämnas åter till ägaren.

Efter att ha hållit förhör med vittnen och dokumenterat brottsplatsen kunde polispatrullen häva gripandet och i stället omhänderta mannen för fylleri. Han kommer att få nyktra till i polisens arrest.

Anledningen till att gripandet hävdes är att det saknas häktningsskäl då mannen är känd och godset är återlämnat till målsägaren.

Han är nu misstänkt för stöld genom inbrott men kommer att vara fri under den fortsatta utredningen och fram till rättegång.

Länet | Bossåsen Degerfors
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in