Psykiatriska mediciner är Storbritanniens tredje största dödsorsak

By on 10 augusti, 2017
Vi har nyligen fått reda på att överdoser från mediciner, främst opioider, är USAs främsta dödsorsak. Nu kommer det fram fakta som visar att psykiatrins mediciner inte bara framkallar våld och mord, utan även är Storbritanniens tredje största dödsorsak efter hjärtsjukdomar och cancer.

Det skrivs ut 80 miljoner recept på psykofarmaka i Storbritannien varje år. 57 miljoner för depression enbart, 40 miljoner SSRI-preparat. Ett eskalerande antal brukare, ett växande antal beroende och alldeles för få kliniker som kan avvänja dem samt ett stigande dödsantal. Det låter som ett fattigt land kört av en drogkartell. Så skriver professor Peter Gøtzsche i Daily Mail. (1)

Och ja, i viss mån kan man absolut likna det vid en drogkartell. Läkare i Storbritannien, ja, i vilket västland som helst, i synnerhet Sverige, skriver ut narkotikaklassade och beroendeframkallande piller mot ångest, insomnia och depression som om det vore godispiller. Kartelledarna behöver heller inte gömma sig, de sitter i flotta kontor med Armanikostymer och tjänar miljardbelopp. Läkarna har blivit distributörer. Folk dör som flugor – mer än från heroin, denna stora dräparen.

Peter Gøtzsche menar att psykiatrins droger inte bara är helt onödiga och ineffektiva, utan kan också göra patienter beroende, ge handikappande biverkningar – och även ta livet av folk. Förutom att folk som använder dem även tar livet av andra.

Antipsykotika ges vanligtvis till dementa för att hålla dem tysta och lugna, men ökar också risken för hjärtsjukdomar, diabetes och stroke. Psykiatriska droger ökar även risken för fallskador, och att bryta höften kan förkorta livet betydligt; medan antidepressiva kopplas till potentiellt dödligt oregelbundna hjärtslag. Psykiatriska droger är anledningen till att schizofrena lever 20 år kortare än andra människor.

I sin bok Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse, skriver beräknar Gøtzsche att psykiatrins droger dödar 539 000 människor i förtid. Professor Peter C. Gøtzsche är inte vem som helst, han är chef för The Nordic Cochrane Center vid Rigshospitalet i Köpenhamn och en av världens mest respekterade obundna forskare.

Gøtzsche har tidigare gett ut boken Dödlig medicin och organiserad brottslighet där han tar upp korruptionen och skadorna inom medicinen överlag.

– Men vad jag upptäckt om skadorna som orsakas av psykiatriska droger överträffar allt annat jag har identifierat, skriver han i Daily Mail.

Enligt Gøtzsches beräkningar, om psykiatriska droger endast skrevs ut under ett par veckor vid akuta behov (då de inte har någon effekt efter det), ”så skulle vi endast behöva 2 procent av de recept som skrivs ut för ångest, insomnia och depression. Besparingarna i lidande och pengar skulle vara enorma.”

Men det tycker naturligtvis inte Big Pharma som har sina tentakler omlindade runt Läkemedelsverket, socialstyrelsen och riksdag och regering i så gott som alla länder.

(1) http://www.dailymail.co.uk/health/article-3234334/Prescription-pills-Britain-s-biggest-killer-effects-drugs-taken-insomnia-anxiety-kill-thousands-doctors-hand-like-Smarties.html

You must be logged in to post a comment Login