Publiksuccén KALASTIDER är äntligen tillbaka i Örebro igen

By on 12 november, 2021
Arkivbild

Julkonserten KALASTIDER är en drygt 20-årig tradition i Örebros kulturliv som lockar besökare från hela Mälardalsregionen till staden och universitetet.

Den 2-4 december spelas de fyra föreställningarna där den sceniska kören Örebro University Choir under ledning av Fredrik Berglund åter bjuder in till musikkalas tillsammans med solister och orkester i Aula Nova på Örebro universitet!

”Glädjen att åter få stå på scen och bjuda på körsång och underhållning av hög klass går inte att beskriva med ord”, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för föreställningen.

”Kalastiders unika koncept är att blanda välkänd julrepertoar med nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen. Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna!”, fortsätter Fredrik.

”I Kalastider har du musiken framför dig, runt dig och lotsas runt på ett kärleksfullt, men mycket överraskande sätt. När vi som publik får vara en del i detta blir det magiskt. Jag kommer inte missa det igen” Konsertbesökare efter premiären 2019.

Årets föreställningar spelas den 2-4 december i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster/föreställning. I föreställningen hör vi förutom Örebro University Choir och solister även Kalasorkestern och tillsammans bjuder de på en föreställning i två akter under ledning av Fredrik Berglund.

Kultur | Örebro Örebro Universitet
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet
Örebro Studentsångare/ Örebro University Choir
Den sceniska kören Örebro Studentsångare/Örebro University Choir har sedan starten 1993 haft en unik position vid Örebro universitet. Ensemblen består av sångare med koppling till universitetet och körens konstnärlige ledare och dirigent Fredrik Berglund, som även innehar titeln Director Cantorum vid universitetet, har lett kören sedan år 2000. Fredrik präglar ensemblen med såväl specialskrivna arrangemang som koreografi och regi av körens föreställningar.

You must be logged in to post a comment Login