Puckel-SM avgjort – nya och regerande mästare korade

Av på 29 mars, 2021
Arkivbild.

Efter en rafflande SM-helg är nu mästarna korade i både singel och parallellpuckel. Två nya mästare och en som försvarade sitt guld när tävlingarna avgjordes i Duved under helgen.

SM-tävlingarna är lite speciella eftersom privilegiet att få kalla sig svensk mästare är värt ganska mycket. Det gör att många åkare tar chansen att ladda på lite extra för att mäta sig med sina vänner.

På lördagen var det Moa Gustafsson, Värmdö Freestyle Mogul Team, och Ludvig Fjällström, Åre SLK, som tog hem SM-guldet i dam- respektive herrklassen.

– Det var viktigt, det är framför allt väldigt kul. Allt gick som planerat. Backen var mjuk och skön även om den är svår, sa Moa Gustafsson efter tävlingen på lördagen.

My Bjerkman, Gefle Freestyle, tog silvret och Lea Hedberg Lyckman, Värmdö Freestyle Mogul Team, tog bronset i damklassen.

Ludvig har tidigare flera SM-guld i bagaget, men det gjorde inte vinsten mindre speciell för det.

– Det känns grymt faktiskt. Jag har missat guldet några år men det känns bra att ta det nu. Jag vet att det är tuff konkurrens så det är inte bara att ta hem den. Jag satte bästa åket när det gällde och det är alltid skönt, sa Ludvig efter tävlingen.

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, tog silvret och Albin Holmgren, Åre SLK tog bronset i herrklassen på lördagen.

På söndagen var det parallellpuckel som inleddes med singelkval och avslutades med en klassisk parallell-stege där bäste åkare i varje heat tar sig vidare.

Tillslut var det Moa Gustafsson och Ludvig Fjällström som stod som segrare i dam- respektive herrklassen. Ludvig lyckades försvara sitt parallellguld från Kungsberget 2019.

My Bjerkman tog damernas parallellsilver och Ebba Flodman, Gefle Freestyle, tog bronset. I herrarnas parallelltävling var det Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club som tog silvret och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, bronset.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in