Punsch släpper andra singeln från kommande albumet “Sagor från bergslagen”

Av på 26 mars, 2021

Bandet Punsch är ett åttamanna band baserat i Örebro och idag släpper de sin andra singel ”Östersund” från det kommande albumet ”Sagor från Bergslagen”.

Örebronyheter träffade delar av bandet då de repade hemma hos Christian Ståhlberg, sångare och gitarrist i bandet.

Berätta om det kommande albumet.
– För det här albumet så har vi anlitat Anton Sundell som producent för att det inte skulle bli åtta olika viljor så vi lät honom hålla i det mesta,
säger Christian Ståhlberg.

– Anton kommer från Örebro från början men bor nu mer i Stockholm, han har tidigare jobbat med bland annat Ane Brun och Tonbruket, fortsätter han.

Hur skulle ni beskriva soundet på albumet?
– Jag skulle säga att det är lite råare och skramligare än våra tidigare album, säger Christian.

– Anton hade en vision att försöka fånga det som så många gillar när vi spelar live, säger Niclas Nordqvist Keyboardist i bandet.

– Vi spelade in det mesta ”live” i Mats Fjellners studio i Hidingsta och det är en blandning av inspelningar som är väldigt genomtänkta och inspelningar som blev vad de blev, säger Christian.

– Vi fick helt enkelt acceptera en massa misstag och sådana grejor för att få till live känslan, säger Niclas.

– En väldigt vanlig kommentar till oss är att vi är bra live och det är ju roligt att höra, men i vårt fall har det varit lite för bra så folk har varit förvånade att vi var ”Så Bra” och det betyder ju att våra tidigare inspelningar inte riktigt speglat vad man får se live, säger Christian.

Varför heter albumet ”Sagor från Bergslagen”?
– Vi har byggt mycket på det här med sagor när vi kört våra ”Klubb Punsch” evenemang. När vi körde Klubb Punsch vilket vi gjorde varje lönehelg så släppte vi alltid en ny låt på fredagen och en låt på lördagen, då hade vi en saga till varje låt som vi dels skrev och dels framförde live, säger Christian.

Vad handlar låtarna om?
– Det är lite 70 tals betraktelser som när man åkte runt på husvagnssemester, lite betraktelser runt någon som delat lite förmycket champagneglas och vackra människor på Facebook som drar till Åre men fastnar i Östersund och dricker Norlands. Det är lite av en resa med många punkter i historien där en punkt är Bergslagen.

– Mycket är tillbakablickar från tiden då man vuxit upp, säger Christian.

­– Det är intressant med de låtar som har blivit sådana att de betyder något för vår publik nästan alltid handlar om någonting bakåt i tiden, något som man gjorde för länge sedan, fortsätter han.

– Mycket handlar om att man sitter på en parkbänk framför kommunalhuset i den lilla hålan där man bor och där ingenting händer, det där blir ju en sådan där grej där folk känner igen sig.

– Det var någon från Nora som sa till mig när vi spelade på Statt i Nora ”Jag är uppväxt i Nora och där är samma skit”, fortsätter Christian.

Berätta lite mer om inspelningen av skivan.
– Sättet vi spelade in på var ju att vi micade upp studion och vi använde vanligt piano, normalt brukar vi spela in var för sig men här fick man en helt annan ljudbild, säger Niclas.

– Vi använde ett gammalt piano jag hade som vi stämde upp så gott det gick och så köpte Mats en tramporgel för 200 spänn som saknade en trampa så jag fick klara mig med en när jag spelade, men det bidrog till karaktären, fortsätter Niclas.

Ni hade ett uppehåll på tio år hur kom det sig
– Det var nog livet som kom i vägen för flera i bandet med barn och annat, på den tiden spelade vi mycket covers och det var inte riktigt det vi ville, säger Christian.

Hur började ni igen?
– Det var av en slump då vi blev tillfrågade om vi kunde spela på en tillställning så jag ringde runt efter viss tvekan och då ville alla vara med och spela, säger Christian.

– Efter det så bestämde vi oss för att inte spela en enda cover, säger Niclas.

Punsch består av:
Christian Ståhlberg, sång, gitarr, munspel och låtskrivare
Alice Ståhlberg, körsång och tanburin
Mats Fjellner trummor
Niclas Nordquist, keyboard och trumpet
Magnus Nordström, gitarr
Janne Hedström, bas
Antonio Blagus, percussion
Nicklas Bäcklund, saxofon, dragspel, mm.

Karl-Johan Sandeberg, Kultur | Lokalt
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in