Qick etablerar sig i Stockholm

By on 23 juni, 2022
Illustration: Quicscooters.com

Som ett av åtta bolag får Örebrobolaget Qick Scooters polistillstånd att bedriva verksamhet för elscootrar på Stockholms gator i höst, Qick är det enda av de åtta bolagen som tidigare inte bedrivit någon verksamhet i just Stockholm.

— Det känns väldigt stort för oss att få tillstånd att bedriva verksamhet i Stockholm, trots att vi inte har varit etablerade där sedan tidigare. Vi har prioriterat ansvarstagande och har velat visa för kommunerna att elsparkcyklar inte behöver vara en belastning som folk klagar på, utan att de istället kan bli ytterligare ett miljövänligt färdsätt. Att få det här tillståndet känns som ett kvitto på att vi gör det bra, säger Milad Mahmoudyan.

Qick Scooters har sedan de första gula elsparkcyklarna började rulla i Örebro oktober 2019 expanderat till ytterligare sju städer. Bolaget är ett av få i sin bransch som inte lever på riskkapital och de har tidigare valt att inte bedriva verksamhet i de svenska storstäderna, då de ej vill bidra till en överetablering.

— Att vi nu etablerar oss i Stockholm är en ny strategi från vår sida i att nå ut ännu bredare. Fortsatt ser vi det som viktigt att inte bidra till överetableringen, därför har vi sökt oss till Stockholm som har ett tydligt regelverk för vilka aktörer som får bedriva verksamhet inom branschen samt ett maxtak för antalet scootrar. Det kommer förhindra att det blir för många aktörer och stegrande missnöje hos allmänheten, säger Milad Mahmoudyan.

Qick ställde ut den första elsparkcykeln hösten 2019 och har idag verksamhet i följande svenska städer: Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping, Jönköping, Falun, Eskilstuna och Borlänge. Bolaget har idag 16 anställda.

Örebro/Stockholm
Örebronyheter

Källa Qick

You must be logged in to post a comment Login