Rafflande slalomtävlingar på programmet

Av på 4 mars, 2021
Arkivbild

Världens bästa slalomåkare på damsidan kommer till Åre och gör upp i två stycken slalomtävlingar, tävlingarna är en del av AUDI FIS Ski World Cup.

För 106 gången arrangeras alpina världscuptävlingar i Åre. 19 nationer är anmälda och damernas världselit gör upp i två slalomtävlingar. De två tävlingarna i Åre är viktiga för damerna då det är sista möjligheten att plocka viktiga poäng inför den kommande världscupfinalen i schweiziska Lenzerheide.

Världscupsorganisationen i Åre lägger nu sista handen vid förberedelserna för att arrangera coronaanpassade världscuptävlingarna av högsta världsklass. Med anledning av rådande pandemi genomförs tävlingarna utan publik. Arrangören är glad att en högklassig tv-produktion gör att man ändå kan uppleva tävlingarna i Åre.

– Det finns sådan kunskap, erfarenhet och glädje i vår organisation och bland våra volontärer. Tillsammans kommer vi att genomföra två slalomtävlingar av högsta kvalitet. Jag är oerhört stolt att få leda världscupsorganisationen i dessa utmanande tider, säger Fredrik Broman, World Cup Manager Åre 2021.

Program

Fredag 12/3 Slalom. Första åket 13.30, andra åket 16.30
Lördag 13/3 Slalom. Första åket 10.30, andra åket 13.45

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Åre

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in