Raset fortsätter för Örebro HK – kvalplatsen närmar sig

By on 10 februari, 2018

Örebro Hockey är ett lag i kris och det är nu eller inget som gäller, Luleå kom på besök och det var ingen lätt match som stod på menyn. Jerry Williams var inför matchen inte klar, Örebro väntar fortfarande på arbetstillstånd. Det står helt klart att Örebro behöver få in mer kraft i laget, och även en ny ”förare” också för den delen.

Första perioden blev till en mardröm för Örebro, det hann inte gå mer än 37 sekunder så var det 1-0 till Luleå. I den femte minuten åkte Libor Hudacek ut för slashing, en utvisning som Luleå kunde utnyttja i slutet på den sjätte minuten då de gjorde 2-0. Efter två byttes målvakten Eero Kilpeläinen i Örebro ut mot Axel Brage.  23 sekunder senare i den sjunde minuten var det dags igen för gästerna, 3-0 till Luleå. Efter det tog Örebro tag i det hela och spelet jämnade ut sig.
Skottstatistiken Örebro 6 – Luleå 9
Perioden slutade 3-0 till Luleå, matchen 3-0 till Luleå

Andra perioden började Örebro definitivt bra mycket bättre, efter två spelade minuter var det hemmalaget som hade ett litet överläge och ett två skotts överläge i skottstatistiken. Nu hjälpte inte det mycket då Patrick Cehlin i Luleå såg till att det stod 4-0 på resultattavlan, målet gjordes i den fjärde minuten. I samma minut åkte gästerna på utvisning, det var Niklas Olausson i Luleå som fick sätta sig för hooking. Power play är inte till någon fördel för Örebro, de har gjort sex mål på 57 försök, det blev ingen utdelning för Örebro den här gången heller. I den tolfte minuten drog Libor Hudacek i Örebro HK på sig en onödig utvisning genom cross-checking, ÖHK stod emot bra och Hudacek var tillbaka i spel. Med fem minuter kvar av perioden så var det Luleå som styrde spelet, med 3.30 kvar perioden blev det fullt slagsmål mellan Robin Kovacs i Luleå och Glenn Gustafsson i Örebro HK, bägge fick sätta sig för roughing.
Skottstatistik Örebro 8 – Luleå 4
Perioden slutade 1-0, matchen 4-0 till Luleå.

I den tredje perioden stod Örebro upp bra till en början, i slutet av den fjärde minuten åkte Viktor Ekbom i Örebro HK ut för interference, ett box play som hemmalaget klarade av. Luleå kunde utnyttja en situation när Örebros målvakt Axel Brage inte var på plats, det var Robin Kovacs som kunde spä på till 5-0 för bortalaget. I den 17 minuten åkte Viktor Ekbom i Örebro HK ut för puck över sarg, hemmalaget stod emot överläget.
Perioden slutade 1-0 till Luleå, matchen 5-0 till Luleå

Sammanfattat så började Örebro riktig dåligt och Luleå kunde ta vara på det genom att gå upp i en tremålsledning redan i den sjunde minuten, Örebro kunde ta sig samman och se till att spelet jämnade ut sig. Noterbart är att Eero Kilpeläinen såg ut att ge upp efter 2-0 till Luleå och Axel Brage kom in, något som inte heller riktigt höll då Luleå kunde göra ett mål till. Mittperioden var en aning bättre för Örebro, trots det var det bortalaget som kunde utöka ledningen till 4-0. Uddlöst och tempofattigt gjorde att det var Luleå som kunde styra spelet mer eller mindre som de ville, det var bortalaget som hade fått spelet dit de ville. Den sista perioden kunde Luleå mer eller mindre spela på resultatet, det kunde även utöka ledningen till 5-0, ett resultat som stod sig matchen ut. Det såg lika illa ut för Örebro som det gjorde sist mot Karlskrona, fantastiskt tempofattigt, ingen skärpa över huvudtaget och en inställning som är på OS-uppehåll. Örebros tränare Niklas Sundblad säger att han inte är orolig, man kan undra över vad, då laget har nio raka förluster och han borde vara grymt orolig. Vid frågan vad man måste göra för att bryta den negativa trenden blir svaret föga förvånande: ”Vi ska gnugga vidare och jobba hårdare”. I skrivande stund har jagande Mora en poäng bakom hemmamatch mot Färjestad, en match som börjar kl. 18.00 och vid antingen vinst eller två poäng för Mora så är Örebro nere på kvalplats.