Rätt solglasögon för ditt ansikte

By on 21 juli, 2022
Arkivbild

Vi ser alla olika ut – formen på ansiktet, placering av ögon och färgtoner avgör vilken typ av solglasögon som passar just ditt ansikte bäst. Det blir allt vanligare att handla på nätet och därmed är det bra att ha kunskap om vad man passar i när man väljer solglasögon. Paulina Håkansson, glasögonstylist från Synoptik, förklarar vad du bör tänka på.

– Solglasögon är ett roligt sätt att förstärka sin personlighet och det finns enkla knep som gör att de både sitter och ser bra ut på dig. Men solglasögon ska inte bara vara snygga det är viktigt att de även skyddar ögonen bra, därför ska man se till att de täcker området kring ögonen ordentligt och sitter bra. Hos oss kan man alltid komma in för att justera sina solglasögon, många har till exempel olika höjd på öronen och behöver solglasögon justeras för att passa just ditt ansikte, förklarar Paulina Håkansson.

Tips på vilka solglasögon som passar just din ansiktsform och färg:

Ansiktsform med raka linjer:

Bryt av de raka linjerna med ett par rundare solglasögon, det ger en mjukare framtoning. Tänk pilot-bågar eller ovala former.

Båge: Ray-Ban, 1.698 kr

Rund ansiktsform:

För att bryta av de runda formerna i ansiktet är det ofta fördelaktigt att välja en båge med rakare linjer. Att välja en rund båge förstärker den runda formen och det finns risk för att det blir för mycket av det goda.

Båge: Gucci, 2.398 kr

Avlång ansiktsform:

Genom att välja ett par solglasögon med lite mer djup i hjälper man till att skapa proportioner i ansiktet. Välj gärna ett par solglasögon som är cat-eye-inspirerade för att bryta av linjerna i ansiktet.

Båge: Saint Laurint, 2.798 kr

Hjärtformad ansiktsform:

Det hjärtformade ansiktet passar fint med fjärilsformade eller runda solglasögon. Men även pilotformen passar bra för den här ansiktsformen.

Båge: Tom Ford, 3.998 kr

Oval ansiktsform:

För den med ovala former fungerar de flesta modeller utmärkt. Välja och vraka bland det stora utbudet av solglasögon och testa dig fram för att hitta bågen som förstärker din personliga stil.

Båge: Burberry, 1.998 kr

Hudton:

  • Mörk: Passar i silver, guld och mörka färger.
  • Oliv: Passar i mörkare transparenta bågar i färger men bör undvika ljusa bågar.
  • Mellan-ljus: Passar i ljusa bågar med lite färg och gärna i metall som inte är för kraftiga.
  • Ljus: Passar i ljusa tunna bågar i metall eller plast eller till och med utan ram helt och hållet.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Synoptik

You must be logged in to post a comment Login