Raw Art i Lindesberg sprider glädje med konstjakt.

By on 30 juni, 2013

Raw Art är ett konstprojekt med syfte att sprida glädje till invånare och besökare i Lindesberg. Bakom projektet står tre ungdomar från trakten – Rickhard Nilsén, Angelica Fernström och Victoria Johansson. ”Alla blir glada av färger, tavlor och saker som man får ta”, säger de.

Det hela går ut på att de målar tavlor, som sedan göms runt om i staden. Gömstället fotograferas och bilden läggs upp på gruppens Facebook-sida, tillsammans med en ledtråd. När ledtråden publicerats är det fritt fram för vem som helst att leta reda på tavlan och ta hem den. De flesta tavlor hittas inom ett dygn, men ibland tar det längre tid. Då publicerar man nya ledtrådar, tills tavlan blivit funnen. Ibland får gruppen veta vem som hittat tavlan, andra gånger är tavlan bara borta.

Den första tavlan ställdes ut i mars efter att Angelica hört talas om en konstnär i Austalien som startat ett liknande projekt. Efter att ha övertygat Rickhard och Victoria om att delta tog projektet fart. Till en början bekostade de materialet själva, men sedan gruppen fått sponsring av Lindesbergs kommun, har de möjlighet att måla fler tavlor. Man ställer till exempel ut en tavla varje dag i samband med Bergslagens familjeveckor, vecka 26 och 32.

Gruppen har bara fått positiv respons och de upplever att de flesta som hört talas om projektet är mycket positiva. Planen är att fortsätta måla tavlor sommaren ut. Om man sedan kan fortsätta beror på ekonomin. Den uppskattning de fått har dock gett dem mersmak.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login