Readly Express till Elitloppet 2019

Av på 17 februari, 2019
Fotograf: Lars Jakobsson

Han har redan vunnit Grand Prix d’Amerique, Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Grand Prix de l’UET, Prix de France, Jubileumspokalen, Prix Tenor de Baune, Europeiskt Mästerskap för femåringar och dubbla Svenska Mästerskap. Nästa mål för Readly Express är att vinna Elitloppet på Solvalla.

Den svenske världsstjärnan Readly Express blir den första hästen som bjuds in till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

Redan ifjol fick han en Elitloppsinbjudan, men tvingades att lämna återbud då det parallella avelsarbetet gjorde att han inte hann förberedas tillräckligt inför loppet. Nu blir det ett annat upplägg.

– Vi är helt överens med tränare Timo Nurmos om att Readly Express till hundra procent skall matchas mot Elitloppet 2019. Det är en dröm, som för alla hästägare, att få delta i Elitloppet. Detta blir också den sista starten för Readly Express då han efter Elitloppet, delvis med nya ägare, övergår till avelsverksamhet på Menhammar Stuteri, säger Rolf Andersson som genom Bro Byggnads AB äger Readly Express.

Beskedet från kretsen runt Readly Express får Solvallas sportchef att sprudla av glädje.

– Det är ett fantastiskt besked för Elitloppet, Solvalla och hela travsverige. Jag är strålande glad över deras beslut, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in