Red Wings krossade Canucks i ”svenskmötet”.

Av på 25 februari, 2013

Ikväll tittade NHL-bevakaren närmare på matchen Detroit Red Wings mot Vancouver Canucks. Ett riktigt svenskmöte sett ur våra ögon då sju svenskar kommer befinna sig på isen ikväll.

Inför matchen:
Detroit tar emot Vancouver i sin hemmarink Joe Louis Arena. Detroit som den här säsongen har knackat lite, mycket på grund av att Niklas Lidström lagt skriskorna på hyllan. Laget befinner sig precis under slutspelsträcket.

Vancouver ligger på tredje plats i västra konferensen, bakom Chicago och Anahiem. Två lag som innlätt årets säsong strålande. Canucks å andra sidan har inte spelat dåligt och kommer vara en utmanare i år. Men lyckas de vinna på Red Wigns hemmais?

Period 1:
Första perioden blir en målrik historia, men innan första målet skapar inte lagen några farliga chanser. Men när bröderna Daniel och Henrik Sedin börjar snurra runt i Red Wigns zon sitter och första målet för Vancouver. Hemmalaget bygger upp sitt tryck då de får ett powerplay, när Red Wigns tagit över matchen kvitterar Jordin Tootoo men ett slumpmål. Några minuter senare dundra Niklas Kronwall inte ett slagskott från blå. Men bortalaget kommer tillbaka och Daniel Sedin sätter 2-2 och Chris Higgins sätter 2-3. Och så slutar första perioden.

Period 2:
Red Wigns får ett powerplay tidigt i perioden då Zack Kassian åker på Howard i målet. Hemmalaget utnyttjar chansen och kvitterar till 3-3, målskytt Daniel Cleray. Hemmalaget tar över matchen igen och för spelet, Red Wings skapar de farligare chanserna. Och så ser det också ut långa stunder i andra perioden. När Detroit med ca 5 min kvar av perioden får ett powerplay tar de även ledningen när kapten Henrik Zetterberg gör 4-3. Ett par min senare gör även Damien Brunner 5-3 i powerplay. Det blir av en slutresultatet i andra, det här är Red Wings match.

Period 3:
Vancouver inleder perioden med ett powerplay, men lyckas aldrig etablera något spel och Detriot kan enkelt hålla undan och döda utvisningen. Bortalaget ser dock betydligt piggare ut i den tredje perioden och har delvis tagit över matchen., nu är det de som för spelet. Men Detroit skapar tryck i anfallszon och när Damien Brunner skjuter i väg ett skott från dålig vinkel sitter 6-3 bakom Roberto Luongo. Målet bidrog till att hemmalaget kunde spela av matchen utan att anstränga sig, bortalaget ser uppgivet ut och när Joakim Andersson skjuter 7-3 och 8-3 är matchen avgjord.

Detroit – Vancouver 8-3 (2-3,3-0,3-0)
Detroit:
Damien Brunner 2, Joakim Andersson 2, Jordin Tootoo, Daniel Cleary, Niklas Kronwall, Henrik Zetterberg
Vancouver: Daniel Sedin 2, Chris Higgins
Skott: 28-21
Publik: 20066

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Damien Brunner, Detroit
Den schweiziske forwarden var ikväll 2+2 och visade att han är en målskytt som även kan passa fram till målen. Gjorde ett snyggt mål i powerplay.

svampsvamp
Henrik Zetterberg,
 Detroit
Red Wings kaptenen visade i den här matchen varför han är kapten. Två passningar och det matchvinnande målet är ett bevis på hans betydelse för klubben.

svamp
Niklas Kronwall, Detroit
Den svenske backen hade bra ikväll då han gjorde 3 poäng. Två passningar och ett hårt slagskott från blå.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in