Regional kultursatsning ger scenkonst i Ullersäter och Ramsberg

Av på 20 april, 2022
Magnus Wetterholm och Kalle Nilsson.
Bilder från LindeKultur. Montage: Anders Olofsson

Söndag 24 april kl 15 blir det barnteater på Ullergården i Ullersäter (”Ful kan du va’ själv! sa ankungen” med Kalle Nilsson) och fredag 29 april kl 19 kommer Magnus Wetterholm (Stadra Teater) till Resta bygdegård i Ramsberg med föreställningen ”Det kom så mycket emellan”.

Båda föreställningarna ges med stöd av Region Örebro läns kultursatsning ”Scenkonst utanför tätort”.

Syftet med den regionala satsningen ”Scenkonst utanför tätort” är att stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, medverka till att samlingslokaler blir aktiva kulturella mötesplatser, öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter och få fler spelplatser och speltillfällen för professionella kulturaktörer i Örebro län.

Inom Scenkonst utanför tätort tas inför varje spelår fram ett utbud med professionell teater och scenkonst – speciellt anpassat för mindre scener och lokaler. Utbudet erbjuds till ideella föreningar och lokalhållare i Örebro län till ett subventionerat gagepris på totalt 5.000 kr för arrangören.

Söndag 24 april kl 15 på Ullergården i Ullersäter:

”Ful kan du va’ själv! sa ankungen” med Kalle Nilsson (Teater TankeTank)

”Svante är en fågelunge som kommit bort från sin familj. Han bor hos Kalle. Svante undrar vem han är – och vad? Det finns så många olika sorters fåglar. En kväll berättar Kalle en saga för Svante. Den handlar om en ankunge som alla säger är ful. Hur kan man säga att en fågelunge är ful? Om att inte vara som alla andra och om rätten att vara älskad för den man är. HC Andersens saga om den fula ankungen gavs ut 1843. I dag, 78 år senare, känns den lika aktuell. ”Ful kan du va’ själv! – sa ankungen” är en ny magisk och musikalisk föreställning med Kalle Nilsson och en massa fåglar. Som vanligt ingår trolleri.

Lämplig för barn från 4 år. Biljetter: 80 kr/person. Anmälan till Cajsa Karlsson 073-833 2113 eller via anmälningsformulär på ullergarden.se >>

Fredag 29 april kl 19 på Resta bygdegård i Ramsberg

”Det kom så mycket emellan” med Magnus Wetterholm (Stadra Teater)

”När ridån går upp möter publiken Christer, mannen som gett sig in i sin garderob för att söka efter de där noterna, när nu musiken ringer i hans öron. Han blir dock ideligen förhindrad att göra det han ska, då det hela tiden kommer något emellan. Mitt i all röra, som ett liv under stundom kan vara, närmar han sig den ömma punkt där man kan möta sig själv, där hans bästa vän kan träda fram och där minnet av den stora kärleken blir starkt. Föreställningen Det kom så mycket emellan ger plats för många värmande skratt. Den öppnar upp för en befriande känsla i både mage och hjärta, precis som när man vet att livet, själva livet, pågår verkligen precis just nu.”

Magnus Wetterholm i ”Det kom så mycket emellan” som ges i Ramsberg fredag 29 april.

Ullsäter/Ramsberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in