Regionalt – ​Miljoninsamling med Walk of Hope under september

By on 17 oktober, 2016
Alicia fick träffa Pippi under Walk of Hope i Ängelholm. Foto: Jessica Örnhag

8 000 personer promenerade i årets upplaga av Walk of Hope, som genererade över en miljon kronor till kampen mot barncancer. Promenadloppet genomfördes på ett sjuttiotal platser runt om i landet under barncancermånaden september.

Walk of Hope är ett promenadlopp som kombinerar en lättillgänglig aktivitet med att bidra till kampen mot barncancer. Vem som helst kan arrangera sitt eget Walk of Hope under september – barncancermånaden.
Pengarna som har samlats in går till forskning för att förbättra diagnostisering, behandling och rehabilitering kring barncancer samt att ge stöd till cancerdrabbade familjer. Årets Walk of Hope har samlat in totalt 1 053 964 kronor.

En av arrangörerna var Jessica Örnhag som anordnade Walk of Hope i Ängelholm för andra gången. Ungefär 530 deltagare promenerade i Jessicas promenadlopp för att visa sitt stöd för hennes dotter Alicia som under 2014 fick diagnosen Langerhans Cellhisiocytos, LCH.

– Förra veckan påbörjade Alicia en ny behandling med cytostatika och hon har varit ganska trött. Annars har hon mått bra. Vi tycker såklart att det är jobbigt med allt som händer men hon är en superhjälte som hon själv säger, så hon fixar det bra, berättar Jessica.

Mitt i allt det svåra upplever Jessica med familj att de har fått mycket stöd från omgivningen. Det var anledningen till att de 2015 bestämde sig för att arrangera Walk of Hope för första gången. Jessicas insamling landade i år på drygt 65 000 kronor. Det är en ökning med nästan 30 000 kronor från föregående år.

– Det är lätt att både anordna och delta i Walk of Hope. Det är den största anledningen till att så många är med och bidrar på så många olika sätt under evenemangsperioden. Det har varit väldigt roligt att se hur flera företag har stöttat arrangörerna runt om i landet, både ekonomiskt och med material för att eventen ska bli en så bra upplevelse som möjligt för deltagarna. Jag vill rikta ett stort tack till alla som deltog på ett eller annat sätt, säger Jonas Karlsson, projektledare för Walk of Hope.

Walk of Hope 2017 arrangeras mellan från 27 augusti till 30 september. Anmälan för arrangörer öppnar i början av våren och Barncancerfondens förhoppning är att loppet fortsätter växa med fler arrangörer och fler deltagare.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login