Regionalt | 6 tips för säker körning i midsommar

By on 24 juni, 2016

Förra året var dagen innan midsommar en av de mest trafiktätaste på året, den mesta trafiken går från storstäder ut i landet och biltrafiken brukar öka med hela 50 procent jämfört med ett medeldygn.

Helgen är också starten för många semesterfirare vilket bidrar till ökningen. Den andra trafiktäta dagen är på söndag när man ska ta sig hem. Torkel Hallander, trafiksäkerhetsexpert och vd på Bythjul.com ger här sina fem bästa tips för hur bilresenärer ska köra säkert kommande midsommarhelg.

I samband med midsommarfirande och sommarsemestrarna ökar trafiken på landets vägar. Tyvärr ökar också antalet trafikolyckor. Paradoxalt nog känner sig svenska trafikanter säkrare i sommartrafiken än under vintern, och kör därför fortare.

– Många olyckor inträffar nära resmålet när föraren börjar slappna av. Och i motsats till vad många tror är det på eftermiddagen, inte på kvällen, som flest trafikolyckor inträffar. Det är nämligen då trafiken är som intensivast, säger Torkel Hallander, vd och trafiksäkerhetsexpert på Bythjul.com

Torkel Hallanders 6 tips för säker körning i midsommartrafiken:

  1. Innan du åker, kolla tanken, spolarvätska och lufttryck i däcken
  2. Tänk på att hålla avstånd – det är bättre att komma fram sent än inte alls
  3. Håll dig uppdaterad längs med vägen på Trafiken.nu eller Google Maps Trafik app
  4. Skulle ni mot förmodan ändå fastna, se till att ha fyllt på med dricka och matsäck (ha vätska i bilen)
  5. Kom ihåg att stanna och pausa efter senast 2 timmar.
  6. Självklart, det allra viktigaste: Kör inte bilen dagen efter firande, var på den säkra sidan och utsätt inte dig själv och andra för fara.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login