Regionalt – 60 procent av sjuksköterskorna kan tänka sig att bli konsult

By on 29 oktober, 2016
Rosita Redlig, bemanningssjuksköterska på Dedicare Nurse och Andrea Odelhall, bemanningssjuksköterska på NursePartner

Rosita Redlig, bemanningssjuksköterska på Dedicare Nurse och Andrea Odelhall, bemanningssjuksköterska på NursePartner

Framtidens Karriär – Sjuksköterskas undersökning visar att 60% av sjuksköterskorna kan tänka sig att arbeta för ett bemannings- och konsultföretag. Rosita Redlig, bemanningssjuksköterska på Dedicare Nurse och Andrea Odelhall, sjuksköterska på bemanningsföretaget NursePartner, kommenterar resultatet.

Det förvånar mig inte att 60% av sjuksköterskorna kan tänka sig att arbeta på ett bemannings- eller konsultföretag. Jag har arbetat som bemanningssjuksköterska av och till sedan 2006 och upplever generellt sett att sjuksköterskor som arbetar på bemanningsföretag blir bättre omhändertagna på alla sätt i dagsläget, säger Rosita Redlig.

Med tanke på hur många sjuksköterskor som verkar missnöjda med arbetsförhållandena hos sin nuvarande arbetsgivare är det inte förvånande att så många som 60% kan tänka sig att arbeta för ett bemanningsföretag. För den enskilda sjuksköterskan är det ofta utvecklande att arbeta för ett bemanningsföretag, men det riskerar även att få konsekvenser på kontinuiteten i vården, säger Andrea Odelhall.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login