Regionalt | E.ON höjer beredskapen inför Stormen Staffan

By on 26 december, 2015

Ikväll drar stormen Staffan in över Sverige. Enligt SMHI förväntas stormstyrka på mellan 25-30 s/m i vindbyarna i Jämtlands, Västernorrlands, och Gävleborgs län. E.ON har satt in ett 100-tal resurser, som tidigt imorgon är beredda att ta sig an reparationsarbetet i händelse av skador på elnätet till följd av stormen.

SMHI räknar med att stormen ska kulminera i Jämtlands inland mellan kl 20 och 21, för att sedan kulminera i kustområdena i Västernorrland och Gävleborgs län mellan kl 23 och midnatt. Vindstyrkorna avtar efterhand under natten, för att vara under 20 s/m på morgonen mellan kl 6-7.

– I nuläget vet vi inte hur stormen kommer att påverka elnätet, men risken finns att vi kommer att ha strömlösa elnätskunder i Norrland efter stormen. Under dagen har vi förberett oss så mycket vi kan, och vi har en stor beredskapsstyrka som är beredd att rycka in tidigt i morgon när stormen har bedarrat, berättar Torbjörn Larsson, kommunikationsansvarig E.ON Elnät.

– Vi har även satt in extrapersonal i våra driftcentraler, för att snabbt få en överblick över stormens konsekvenser. Driftcentralerna kan också göra automatiska återinkopplingar där det är möjligt. Under morgondagen har vi även tillgång till en helikopter för inspektion av elnätet, och för avancerad trädröjning, säger Torbjörn Larsson.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login