Regionalt | IKEA utsett till Sveriges bästa företag

By on 19 mars, 2016

Under hösten och vintern har över 10 000 svenskar svarat på frågor i en stor opinionsundersökning, som syftade till att ta reda på vilket som är Sveriges bästa företag. När resultatet presenterades under torsdagen den 17 mars var det IKEA som tog hem priset som Sveriges Bästa Företag 2016.

Det känns fantastiskt kul, just för att det kommer från våra kunder. Jag är både glad, stolt och ödmjuk inför vad det betyder, säger Håkan Svedman, chef IKEA Sverige.

Det är mediekoncernen Schibstedt som ligger bakom undersökningen, vilken gick ut på att det svenska folket initialt fick ange vilka tre företag de föredrar framför andra. I steg två betygsattes företagen utifrån ett antal mjuka värden som kvalitet, service, prisvärdhet och förtroende – faktorer bortom de produkter och tjänster man säljer. Av över 250 namngivna företag i Sverige, listades en handfull nominerande, varifrån en slutgiltig vinnare utsågs, IKEA.

Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment heminredningsprodukter, med hög kvalitet, till så låga priser att så många som möjligt kan köpa dem. Detta, i kombination med att vi i alla led från produktdesign till kundmötet sätter kunden i fokus, tror jag gör oss till ett företag som många uppskattar, avslutar Håkan.

IKEA tilldelades utmärkelsen Sveriges bästa företag vid en ceremoni på Nalen i Stockholm den 17 mars 2016.

Om Sveriges bästa företag 2016

  • Priset delas ut för första gången och är ett initiativ av mediekoncernen Schibstedt
  • Underlaget inkluderar ett tvärsnitt av befolkningen. Över 10 000 personer i Sverige mellan 18 och 65 har tillfrågats i en webbenkät
  • Undersökningen har utförts det beroende undersökningsföretaget, Reflect, på uppdrag av Schibstedt

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login