Regionalt | Inrikestrafiken i Sverige drabbades av pilotstrejk hos Norwegian

Av på 4 mars, 2015

Över 35 000 kunder i Skandinavien berördes idag av pilotstrejken hos Norwegian. Norwegians ledning har ända sedan helgen försökt nå en lösning med Norwegian Pilot Union (NPU) och fackföreningen Parat för att undvika att ännu fler resenärer drabbas, utan att lyckas.

Trots flera försök från Norwegians ledning att få till konstruktiva samtal för att undvika en upptrappning av strejken har det inte varit möjligt att få till en dialog. Detta leder dessvärre till att merparten av alla inrikesflygningar i Norge, Sverige och Danmark ställs in imorgon onsdag 4 mars. De flesta avgångar mellan de skandinaviska huvudstäderna är också inställda.

Norwegian beklagar verkligen att resenärer drabbades av inställda flyg. Vi kommer att göra allt vi kan för att ta hand om våra passagerare på bästa möjliga sätt. Alla som har registrerat mobilnummer på sin Norwegian-profil och som drabbas av strejken kommer att få sms av Norwegian. Vi uppmanar alla att följa med på vår hemsida och ”är flyget i tid” samt på trafiksidorna för senaste information om flygningar.

Kunder som drabbas av inställda flyg kan ringa följande nummer som är öppet dygnet ut +47 21 49 21 49

Följande flygningar berördes inte av strejken:
Flyg till och från Storbritannien med flight nr DY2400 till DY2900
Flyg till och från Spanien med flight nr DY5100 till DY5598
Flyg till och från Finland med flight nr DY5599 till 5999
Flyg till och från USA och Thailand med flight nr DY7001 till DY7999

Orsak till konflikten
Konflikten gäller Norwegians skandinaviske dotterbolag, Norwegian Air Norway (NAN). Norwegian hade före medlingen föreslagit flera helt nödvändiga kostnadsbesparingar för att säkerställa ett hållbart företag och säkra framtida arbetstillfällen. Tyvärr har NPU/Parat inte tillmötesgått dessa krav utan istället framställt krav som går i fel riktning i förhållande till de avtal som ingicks vid förra förhandlingen under 2013. NPU kräver rätten att styra i Norwegiankoncernen, kollektivavtal med ett företag de inte är anställda i, samt att det norska kollektivavtalet även ska gälla utanför Norge. Norwegian kunde inte heller acceptera kravet på koncernansenitet för NAN-piloterna, d v s ansenitet i ett företag de inte är anställda i. I praktiken skulle det ha gett skandinaviska piloter möjlighet att driva bort kollegor vid de andra baserna i Europa.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att ta hand om passagerarna på bästa möjliga sätt i enlighet till EU:s regelverk.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in